Wawrinku napálil článok na webe turnaja, označil ho za hnoj

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prvý deň na Roland Garros

PARÍŽ 24. mája (WEBNOVINY) – Roger Federer v nedeľu nebol jediným švajčiarskym tenistom, ktorý sa počas grandslamového Roland Garros v Paríži verejne posťažoval na organizátorov.

Stan Wawrinka totiž na tlačovej besede po svojom postupe do 2. kola otvorene vyjadril nevôľu, ktorú v ňom vyvolal článok – medzičasom stiahnutý – na oficiálnej internetovej stránke podujatia. Autor sa v titulku pohral s menom jeho súpera a expartnerky (Ilhan, resp. Ilham) a vytiahol aj zákulisné šumy o údajných pletkách s chorvátskou tenistkou Donnou Vekičovou.

„Bol to úplne stupídny text. Je to web grandslamového podujatia a ja dúfam, že ten autor nepatrí k novinárom. Zároveň sa nádejam, že osoba zodpovedná za kontrolu všetkých materiálov už viac nepracuje pre tento turnaj. Podľa mňa by totiž na internetovej stránke grandslamových podujatí mali byť iba texty, ktoré sa zaoberajú tenisom,“ povedal víťaz vlaňajších melbournských Australian Open Wawrinka a na priliatie oleja do ohňa zareagoval: „Videl som ten článok včera večer. Oznámil som vedeniu turnaja, že veru nie som nadšený. Nemyslím si, že zo strany turnaja bolo nejakým skvelým krokom publikovanie takéhoto hnoja. To je celé. Teraz som tu však na to, aby som hral tenis a koncentroval sa na moje výkony. Dokážem to vytesniť nabok.“

Federer po svojom postupe do 2. kola zažil na Dvorci Philippa Chatriera narušiteľa v školskom veku, ktorý si chcel urobiť selfie s grandslamovým rekordérom. Trvalo približne desať sekúnd, kým ochranka zareagovala.

Obrazom: Prvý deň na Roland Garros

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Roger FedererStan WawrinkaStanislas Wawrinka