Hantuchová má zdravotné problémy, na koniec kariéry nemyslí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hantuchová vypadla v prvom kole dvojhry turnaja Roland Garros
Daniela Hantuchová podľahla v prvom kole na Roland Garros Švajčiarke Belinde Bencicovej 3:6, 3:6. Paríž, 26. máj 2015. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 27. mája (WEBNOVINY) – Daniela Hantuchová patrí medzi tenisové veteránky na okruhu WTA, hrá na ňom už sedemnástu sezónu. Tridsaťdvaročná rodáčka z Popradu je medzi tenisovými profesionálkami stálicou a jednou z najstarších.

Na grandslamovom Roland Garros v Paríži hrala prvýkrát v roku 2001, v tom čase jej utorňajšia súperka v prvom kole antukového vrcholu sezóny Belinda Bencicová mala štyri roky a robila prvé tenisové kroky.V utorok sa Hantuchová rozlúčila s parížskou dvojhrou po prehre dvakrát 3:6. Ešte sa predstaví vo štvorhre po boku Austrálčanky Samanthy Stosurovej.

Koniec kariéry si nepripúšťa

Viaceré staršie hráčky sa v súčasnosti už sústredia výlučne na štvorhru. Hantuchová však tento prechod rezolútne podľa webu Slovenského tenisového zväzu odmietla a na koniec kariéry ešte nemyslí.

„Celý život som hrala tenis pre dvojhru, štvorhra a mix boli iba doplnok. Skôr sa smejem na tom, že by som cez druhý týždeň grandslamu mohla hrať turnaj legiend. Hráčky, ktoré ho hrajú – Dementievová, Myskinová, Davenportová, Bartoliová, Schettová – mi už hovoria, čo ešte hľadám medzi profíčkami, že by som už mohla prejsť k nim. Koniec kariéry si ešte nepripúšťam, ale zdravie je prvoradé a musím sa sústrediť na to, aby som bola v kondícii, v ktorej môžem odovzdať maximum.“

Hantuchová kvôli zraneniu poriadne netrénuje

Hantuchovej v Paríži trénersky pomáha Thomas Högsted, s ktorým už spolupracovala v minulosti. Donedávna tréner Simony Halepovej sa jej ponúkal aj do budúcnosti, slovenská tenistka sa zatiaľ nerozhodla, kto ju bude pripravovať po Carlosovi Rodríguezovi.

V metropole na Seine hrala Hantuchová so zdravotným hendikepom. „Od aprílového Fed Cupu som poriadne nemohla trénovať, limituje ma lakeť. Mentálne je zložité zvládnuť, že nemôžem v tréningoch odviesť to, čo potrebujem. Ide o chronický zápal pravej ruky, chodím do Prahy k profesorovi Kolářovi. Posledný mesiac som poriadne neservovala,“ priznala pre web STZ Hantuchová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Belinda BencicováDaniela Hantuchová