Hantuchová postúpila v Paríži do druhého kola štvorhry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Daniela Hantuchová
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 27. mája (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Daniela Hantuchová a Austrálčanka Samantha Stosurová zvíťazili v stredajšom zápase 1. kola štvorhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (24. mája – 7. júna, celková dotácia 28 028 600 eur, antuka) nad tiež nenasadeným gruzínsko-bulharským tandemom Oxana Kalašnikovová, Cvetana Pironkovová 6:2, 7:5.

V 2. kole deblovej súťaže na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2015 budú držiteľka kompletnej zbierky grandslamových titulov v mixe Hantuchová a niekdajšia jednotka príslušného renkingu Stosurová hrať s postupujúcimi zo stretnutia Maria Erakovicová, Heather Watsonová (N. Zél./V. Brit.) – Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová (Maď./Fr.-3). Už majú istotu 90 bodov do hodnotenia a spoločnej prémie 18 000 eur.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa na Roland Garros

Tridsaťdvaročná popradská rodáčka Hantuchová v utorok v 1. kole dvojhry podľahla Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej dva razy 3:6. Vo štvorhre žien vo francúzskej metropole bola v roku 2006 vo finále, na veľkej štvorke si ho zahrala aj na melbournských Australian Open 2002 a 2009.

Štvorhra žien – 1. kolo:

Daniela Hantuchová, Samantha Stosurová (SR/Aus.) – Oxana Kalašnikovová, Cvetana Pironkovová (Gruz./Bul.) 6:2, 7:5

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Cvetana PironkovováDaniela HantuchováKristina MladenovicováSamantha StosurováTímea Babosová