Slovenkám sa v debli darí, postúpila aj Schmiedlová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karolína Schmiedlová
Karolína Schmiedlová po triumfe na turnaji v Katoviciach poskočila vo svetovom rebríčku zo 67. na 46. miesto a razom sa stala slovenskou dvojkou. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 28. mája (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová a Belgičanka Ysaline Bonaventurová značne nečakane zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí 1. kola štvorhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži nad americkými špecialistkami Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou nasadenými ako šiestymi 6:1, 6:4.

„Kajka“ Schmiedlová a Bonaventurová sa v 2. kole štvorhry stretnú s taiwansko-španielskym párom Čchan Chao-čching, Anabel Medinová-Garriguesová. Už majú istotu 130 bodov do deblového renkingu a spoločných 18 000 eur brutto.

Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa na Roland Garros

Dvadsaťročná Košičanka Schmiedlová vo dvojhre na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2015 v utorok v 1. kole prehrala s Belgičankou Alison van Uytvanckovou tesne 6:7 (4), 6:7 (7), mala dovedna tucet setbalov.

Pre zverenkyňu Milana Martinca Schmiedlovú je už tento štvrtkový úspech osobným rekordom v debli pri Seine, vlani sa totiž pri debute lúčila v 1. kole. V 2. kole štvorhry v minulosti bola iba na newyorských US Open 2014.

Štvorhra žien – 1. kolo:

Janette Husárová, Paula Kaniová (SR/Poľ.) – Klaudia Jansová-Ignaciková, Andreja Klepačová (Poľ./Slovin.-16) 7:6 (5), 7:6 (3)

Ysaline Bonaventurová, Karolína Schmiedlová (Belg./SR) – Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová (USA-6) 6:1, 6:4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anabel Medinová-GarriguesováJanette HusarováKarolína Schmiedlová