Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa Roland Garros

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty z piateho dňa na Roland Garros
Nemecká tenistka Andrea Petkovicová počas zápasu 2. kola na Roland Garros, v ktorom zdolala Španielku Lourdes Domínguezovú-Linovú 4:6, 6:4, 6:4. Paríž, 28. máj 2015. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 28. mája (WEBNOVINY) – Na druhom grandslamovom turnaji roka sa vo štvrtok darilo slovenským tenistkám. Do ďalšieho kola deblovej súťaže postúpili Magdaléna Rybáriková, Janette Husárová a aj Karolína Schmiedlová.

V mužskej dvojhre nezaváhali najväčší favoriti. Líder svetového rebríčka zvíťazil nad skúseným 32-ročným luxemburským ľavákom Gillesom Mullerom, 55. v renkingu, jasne 6:1, 6:4, 6:4. Aj v 1. kole čelil Djokovič tridsiatnikovi a ľavákovi – 33-ročnému Fínovi Jarkkovi Nieminenovi.

Španiel Rafael Nadal porazil krajana Nicolása Almagra 6:4, 6:3, 6:1. Na Roland Garros ho zdolal aj v rokoch 2008, 2010 a 2012, bez výnimky to bolo vo štvrťfinále a bez straty setu. Nadal je nasadený až ako šiesty a už na štvrťfinále prichádza do úvahy jeho súboj s Djokovičom, ktorého premohol v miestnom finále 2012 a 2014.

Britský tenista Andy Murray nasadený ako tretí zvíťazil nad Portugalčanom Joaom Sousom 6:2, 4:6, 6:4, Víťaz prípravných podujatí v Mníchove a Madride Murray je semifinalistom Roland Garros v rokoch 2011 a 2014.

Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa na Roland Garros

Do tretieho kola v ženskej dvojhre sa neprebojovala nasadená „päťka“ Caroline Wozniacka, ktorá podľahla Julii Goergesovej 4:6, 6:7. Prekvapenie je len relatívne, keďže nemecká tenistka zaostávala v bilancii zo vzájomných duelov iba 3:4, pričom triumfovala v oboch doterajších súbojoch práve na najpomalšom povrchu. Dvadsaťšesťročná Nemka figuruje na 72. pozícii vo svetovom rebríčku a na Roland Garros si vyrovnala osobný rekord zo sezón 2011 a 2012. Vlani bola na parížskej antuke vo finále mixu.

Prekvapujúco veľa práce s postupom do ďalšieho kola mala Serena Williamsová. Líderku svetového rebríčka potrápila 105. hráčka renkingu Anna-Lena Friedsamová, ktorá vyhrala prvý set 7:5, ale v ďalších dvoch už ťahala za kratší koniec. Američanka vlani v tejto fáze podľahľa Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej dva razy 2:6 aj vinou diskutabilného zdravotného stavu. Predminulý štvrtok pre pravý lakeť nenastúpila na osemfinále v Ríme.

Po trojsetovej bitke je v ďalšom kole aj Petra Kvitová, ktorá vyradila Španielku Silviu Solerovú-Espinosovú. Talianska tenistka Francesca Schiavoneová v maratóne šampiónok vyradila Rusku Svetlanu Kuznecovú. Duel hrdinky Roland Garros 2010 Schiavoneovej s miestnou šampiónkou zo sezóny 2009 Kuznecovovou priniesol 18 brejkov a dovedna 306 loptičiek (stačilo by to na 76,5 „čistých“ gemov). Postupujúca odvrátila mečbal na príjme za stavu 5:6 v rozhodujúcom sete a po výsledku 6:7 (11), 7:5, 10:8 sa tešila z postupu.

Najkrajšie momenty z piateho dňa na Roland Garros
Foto: SITA/AP
Najkrajšie momenty z piateho dňa na Roland Garros
Foto: SITA/AP
Najkrajšie momenty z piateho dňa na Roland Garros
Foto: SITA/AP
Najkrajšie momenty z piateho dňa na Roland Garros
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andy MurrayCaroline WozniackaFrancesca SchiavoneováJanette HusarováKarolína SchmiedlováMagdaléna RybárikováPetra KvitováRafael NadalSerena Williamsová