Ivanovičová je v Paríži v osemfinále, postúpila i Šarapovová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty zo šiesteho dňa na Roland Garros
Ruská tenistka Maria Šarapovová zdolala v 3. kole na Roland Garros v Paríži americkú tenistku Samanthu Stosurovú 6:3, 6:4. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 29. mája (WEBNOVINY) – Ruská obhajkyňa titulu Maria Šarapovová nasadená ako druhá zvíťazila v piatkovom zápase 3. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži nad Austrálčankou Samanthou Stosurovou, dvadsiatou šiestou v hierarchii podujatia, v ich už 17. vzájomnom súboji 6:3, 6:4.

V bilancii proti univerzálke zvýšila na prenikavých 15:2. Víťazka prípravného podujatia v Ríme Šarapovová sa prebojovala do parížskeho osemfinále piaty raz za sebou a 11. krát celkovo.

Šarapovová mala na Dvorci Philippa Chatriera pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 12:21, Stosurová 19:34. Ruska premenila polovicu z ôsmich brejkbalov, Austrálčanka dva z troch.

Obrazom: Najkrajšie momenty z piatkových zápasov na Roland Garros

Šarapovová natiahla sériu triumfov nad Stosurovou

Najkrajšie momenty zo šiesteho dňa na Roland Garros
Foto: SITA/AP

„Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo zvládnuť túto prekážku. Vopred som vedela, že to bude náročné. Chcela som byť pripravená do maximálnej možnej miery a veľmi ma potešilo, že som dokázala zvíťaziť, ej to skvelý výsledok. Bolo mi jasné, že proti Sam sa musím koncentrovať na vlastné podanie, pretože ona je schopná servovať fakt kvalitne,“ citoval Šarapovovú web Tenisovej asociácie žien (WTA).

Dvadsaťosemročná favoritka Šarapovová natiahla sériu triumfov nad 31-ročnou 22. hráčkou aktuálneho renkingu Stosurovou už na hodnotu päť. Do piatka naposledy uspela vlani v osemfinálovom 4. kole práve na RG (3:6, 6:4, 6:0). Na najpomalšom podklade má zverenkyňa Svena Groenevelda Šarapovová proti Stosurovej štatistiku 5:0. Rivalita trvá už od roku 2004.

Austrálčanka minulý týždeň získala trofej v Štrasburgu, ťahala šnúru siedmich zápasových úspechov. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska si v roku 2010 zahrala vo finále, nestačila na Talianku Francescu Schiavoneovú.

„Zatiaľ by som to celé zhodnotila tak, že som obstála v robote úvodného týždňa. Podmienky počas prvého zápasu aj dnes boli náročné. V takých okamihoch sa zložito posudzuje úroveň výkonu, pretože keď sa usilujete pridať a počínať si na hranici perfektnosti, dostávate sa do lotérie, aký smer napokon loptička naberie. O to viac, koľko rotácií využíva moja dnešná súperka. Musela som hrať stabilne a konzistentne. V tomto som obstála,“ skonštatovala víťazka.

Proti ľaváčkam je to vždy zradné

Niekdajšia jednotka hodnotenia Šarapovová bude medzi najlepšími šestnástimi hrať s ľavorukou českou rovesníčkou Luciou Šafářovou (13.), proti ktorej má skóre 4:1, hoci spočiatku prehrávala. Neuspela na antuke v Madride ešte v sezóne 2010, vlani na rovnakom povrchu v hale v Stuttgarte zvíťazila veľmi tesne 7:6 (5), 6:7 (7), 7:6 (2).

„Už dosť dlho sme proti sebe nehrali. Naposledy v Stuttgarte to bolo riadne ťažké, Lucie podávala na víťazstvo. Je mi jasné, že ma čaká zložitá úloha, proti ľaváčkam je to vždy zradné. Viem však, čo musím robiť, a potrebujem podľa toho konať,“ predznamenala Ruska.

Držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová triumfovala na tomto podujatí okrem vlaňajška už v sezóne 2012. Predminulý rok bola vo finále, v ktorom nestačila na Američanku Serenu Williamsovú. V 3. kole na Majors má štatistiku 34:6, z toho pri Seine 11:1 (v roku 2010 v takejto fáze podľahla Belgičanke Justine Heninovej).

Najkrajšie momenty zo šiesteho dňa na Roland Garros
Foto: SITA/AP

Prvou osemfinalistkou sa stala Ivanovičová

Víťazka ročníka 2008 Ana Ivanovičová zo Srbska sa stala prvou osemfinalistkou dvojhry žien na antukovom grandslamovom tenisovom podujatí Roland Garros v Paríži.

Niekdajšia jednotka svetového rebríčka WTA si v piatok v balkánskom derby v 3. kole poradila s 18-ročnou Chorvátkou Donnou Vekičovou, 165. v počítačovo poradí, v ich premiérovej konfrontácii jasne 6:0, 6:3.

Terajšia sedmička hodnotenia Ivanovičová bude medzi najlepšími šestnástimi určite čeliť ruskej výzve: stretne sa s úspešnou z duelu Jeleny Vesninovej a Jekateriny Makarovovej.

Výsledky piatkových stretnutí 3. kola dvojhry žien na Roland Garros

– 24. mája – 7. júna, celková dotácia 28 028 600 eur, antuka

Maria Šarapovová (Rus.-2) – Samantha Stosurová (Aus.-26) 6:3, 6:4

Ana Ivanovičová (Srb.-7) – Donna Vekičová (Chor.) 6:0, 6:3

Flavia Pennettová (Tal.-28) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-8) 6:3, 6:4

Jekaterina Makarovová (Rus.-9) – Jelena Vesninová (Rus.) 6:2, 6:4

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-21) – Angelique Kerberová (Nem.-11) 4:6, 6:2, 6:2

Lucie Šafářová (ČR-13) – Sabine Lisická (Nem.-20) 6:3, 7:6 (2)

Elina Svitolinová (Ukr.-19) – Annika Becková (Nem.) 6:3, 2:6, 6:4

Alizé Cornetová (Fr.-29) – Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) 4:6, 6:3, 7:5

Už známe dvojice v osemfinálovom 4. kole dvojhry žien (dolná polovica žrebu, zhora podľa „pavúka“):

Ana Ivanovičová (Srb.-7) – Jekaterina Makarovová (Rus.-9)

Elina Svitolinová (Ukr.-19) – Alizé Cornetová (Fr.-29)

Flavia Pennettová (Tal.-28) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-21)

Lucie Šafářová (ČR-13) – Maria Šarapovová (Rus.-2)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alizé CornetováAna IvanovičováAngelique KerberováCarla Suárezová-NavarrováDonna VekičováElina SvitolinováFlavia PennettováGarbine Muguruzová-BlancováJekaterina makarovováJelena VesninováLucie ŠafářováMaria ŠarapovováSabine LisickáSamantha Stosurová