Charlie Hebdo kritizuje doping, zobrazil napichaného tenistu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Predaj satirického týždenníka Charlie Hebdo na Slovensku
Posledné vydanie satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorého predaj sa spustil už aj na Slovensku. Bratislava, 16. január 2015. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

PARÍŽ 29. mája (WEBNOVINY) – Francúzsky satirický týždenník Charlie Hebdo, ktorého redakcia bola v januári terčom ozbrojeného útoku, vyrukoval s obálkou evokujúcou kauzu z februára 2012: počas parížskeho antukového grandslamového Roland Garros zobrazil tenistu so štyrmi injekciami zabodnutými v končatinách. Web Tennis World uviedol, že tvorcovia tým veľmi pravdepodobne vystavili otáznik nad „čistotu“ Španiela Rafaela Nadala.

Pred viac ako troma rokmi program Les Guignols (Gumáci) televíznej stanice Canal Plus priniesol spot, v ktorom karikatúra Nadala s patrične nafúknutými svalmi na rukách a s čelenkou na hlave príde autom na čerpaciu stanicu, vypije fľašu minerálky a potom sa vymočí do palivovej nádrže.

Na záver sa objaví nápis útočiaci na čestnosť španielskych športových úspechov „Španielski športovci. Nevíťazia náhodou“ a okolo neho logá desiatich španielskych športových organizácií vrátane tenisovej.

Spot odvysielali krátko po tom, ako španielsky cyklista Alberto Contador dostal trest za porušenie antidopingových pravidiel. Nadal je 9-násobným víťazom Roland Garros a v minulosti sa často objavili pochybnosti, či jeho povestná výdrž na kurte je prirodzená.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alberto Contador
Firmy a inštitúcie Charlie Hebdo