Pre Lacka Wimbledon skončil, vyradil ho Američan Johnson

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lukáš Lacko
Slovenský tenista Lukáš Lacko počas zápasu 1. kola vo Wimbledone, v ktorom prehral so Španielom Tommym Robredom. Foto: SITA/AP

LONDÝN 29. júna (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna – 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) s takisto nenasadeným 25-ročným Američanom Stevom Johnsonom, 52. v renkingu ATP, v ich premiérovom vzájomnom súboji za 169 minút tesne 3:6, 7:6 (5), 6:4, 1:6, 4:6. V „maratónoch“ teraz má skóre 6:7, jeho premožiteľ sa zlepšil na 3:5.

Johnson mal viac „winnerov“ aj es

Slovák v úvodnej časti inkasoval brejk na 1:3 a už nezlikvidoval toto manko. V druhom dejstve Lacko nepykal sa nevyužitie dvoch jednotlivých možností na príjme vo štvrtom geme a dokonca setbalu na returne v dvanástej hre.

V tajbrejku síce pustil Johnsona zo 4:1 na 5:5, ale koncovku zvládol. Navyše, okamžite dosiahol brejk, ktorý mu napokon stačil na zisk tretej časti (vo štvrtej hre odstránil jednu hrozbu a neskôr pri podávaní na triumf v tomto sete eliminoval dve riziká).

Obrazom: Najkrajšie momenty z prvého dňa na Wimbledone

Lacko potom mal tri príležitosti (dve v rade) v otváracom geme štvrtého dejstva, ale nedal. Od skóre 1:1 prehral sedem hier za sebou na 0:2 v piatom sete a už sa nezachránil, hoci vymazanie dvoch brejkbalov Američana v treťom geme mu ešte zachovalo nádej. Napokon poslednou možnosťou bol brejkbal v desiatom geme. Zostalo pri ňom. Johnson využil druhý mečbal.

Američan mal pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 80:50, Slovák 36:34. Na esá to bolo 33:10 pre postupujúceho (dvojchyby 10:6). Lacko si odnáša štartovné 29 000 libier a 10 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 94. pozícii, v minulosti bol aj o päťdesiat miest vyššie.

Maximom Lacka na Wimbledone je 3. kolo

Dvadsaťsedemročný piešťanský rodák Lacko štartoval na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka ôsmy raz v kariére a miestnym maximom preňho zostáva 3. kolo zo sezóny 2012, vtedy ho vyradil Francúz Jo-Wilfried Tsonga. Tretí raz v rade sa na tomto podujatí lúči hneď na úvod.

Predvlani prehral s Američanom Rajeevom Ramom a minulý rok so Španielom Tommym Robredom. Lacko bol v 3. kole na Majors aj na melbournských Australian Open 2012. Na tráve All England Lawn Tennis and Croquet Clubu v britskej metropole neuspel aj v 1. kole OH 2012.

Zverenec Karola Becka Lacko prehral v 1. kole singlovej súťaže na veľkej štvorke deviatykrát z ostatných desiatich podujatí. Výnimkou preňho boli v januári tohto roka AO na južnej pologuli (2. kolo). Najbližšie sa predstaví od 13. júla na turnaji ATP World Tour na tráve v americkom Newporte. Johnson v 2. kole Wimbledonu vyzve Bulhara Grigora Dimitrova nasadeného ako jedenásteho.

Zo Slovákov v pondelok na adrese SW19 Church Road prehral v 1. kole dvojhry mužov aj Martin Kližan (11:13 v piatom sete po takmer štvorhodinovom „maratóne“ so Španielom Fernandom Verdascom). Už v minulotýždňovej kvalifikácii v Roehamptone tropli Norbert Gombos, Andrej Martin a Jozef Kovalík.

Dvojhra mužov – 1. kolo:

Steve Johnson (USA) – Lukáš Lacko (SR) 6:3, 6:7 (5), 4:6, 6:1, 6:4 za 169 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MartinJo-Wilfried TsongaJozef KovalíkLukáš LackoMartin KližanNorbert Gombos