Zelenayovi šťastie neprialo, vo štvorhre skončil po dráme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zelenay do finále kvalifikácie štvorhry
Slovenský tenista Igor Zelenay (vľavo) uspel v 1. kole kvalifikácie štvorhry o postup do hlavnej súťaže na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone. Foto: SITA/Ján Slovák

LONDÝN 30. júna (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Igor Zelenay a Poliak Mateusz Kowalczyk z pozície kvalifikantov prehrali v dramatickom utorňajšom zápase 1. kola hlavnej súťaže štvorhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna – 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) s favorizovanými Španielmi Marcelom Granollersom-Pujolom a Marcom Lópezom nasadenými ako šiestymi za 4:24 h minút ubíjajúco tesne 6:3, 6:4, 6:7 (6), 4:6, 13:15.

V tajbrejku tretieho setu pritom Zelenay a Kowalczyk mali dva mečbaly v rade. Naopak, v rozhodujúcom dejstve odvrátili dva mečbaly za sebou na príjme v desiatom geme a vynútili si pokračovanie, ale napokon v ňom neuspeli. Odnášajú si spoločné štartovné 9000 libier brutto.

Obrazom: Najkrajšie momenty z druhého dňa na Wimbledone

Je to už tretia prehra slovenského zástupcu v päťsetovej dráme na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2015. V pondelok takto v 1. kole dvojhry skončili Martin Kližan proti Španielovi Fernandovi Verdascovi a Lukáš Lacko v súboji s Američanom Stevom Johnsonom.

Štvorhra mužov – 1. kolo:

Marcel Granollers-Pujol, Marc López (Šp.-6) – Mateusz Kowalczyk, Igor Zelenay (Poľ./SR) 3:6, 4:6, 7:6 (6), 6:4, 15:13 za 264 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor ZelenayLukáš LackoMarc LópezMarcel Granollers-PujolMartin Kližan