Cibulková klesá v rebríčku, môže prísť o post jednotky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cibulková
Dominika Cibulková v online prepočte figuruje na 51. pozícii a v predmetnom období sa už nemôže zlepšiť, keďže v derby v 1. kole Wimbledonu podľahla Daniele Hantuchovej. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. júla (WEBNOVINY) – Dominika Cibulková neprišla o post slovenskej tenisovej jednotky medzi ženami počas štyroch mesiacov zdravotnej výluky, ale zmena na internom tróne sa paradoxne môže udiať krátko po minulotýždňovom návrate 26-ročnej Bratislavčanky do súťažného diania.

Už teraz je isté, že rekonvalescentka po marcovej operácii ľavej nohy Cibulková sa k 13. júlu ocitne mimo Top 50 renkingu, a to prvý raz od 6. januára 2008. V online prepočte figuruje na 51. pozícii a v predmetnom období sa už nemôže zlepšiť, keďže v pondelok v derby v 1. kole Wimbledonu podľahla Daniele Hantuchovej.

Už len o 11 bodov za Cibulkovou je po svojom utorňajšom úspechu proti Talianke Karin Knappovej na londýnskej grandslamovej tráve Magdaléna Rybáriková (967 b., resp. 956).

Obrazom: Najkrajšie momenty z druhého dňa na Wimbledone

Stačí jej teda štvrtkový triumf nad Ruskou Jekaterinou Makarovovou v 2. kole. Pravda, šancu dostať sa do 12. júla pred Cibulkovú ešte majú aj Hantuchová (875 b.) a Jana Čepelová (614), ktorá v utorok v 1. kole Wimbledonu senzačne vyradila Rumunku Simonu Halepovú a smeruje nazad do Top 100 (už bola aj v prominentnej päťdesiatke).

Rybáriková či Čepelová by sa stali národnými jednotkami prvý raz v kariére. Hantuchová alebo Cibulková sa na tomto poste striedajú od 11. februára 2002 (Cibulková premiérovo bola líderkou Sloveniek 11. novembra 2008).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika CibulkováJana ČepelováMagdaléna Rybáriková