Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa na Wimbledone

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty z piateho dňa Wimbledonu

LONDÝN 3. júla (WEBNOVINY) – Boje o trofej vo Wimbledone pokračovali piatym dňom.

V ženskom pavúku sa ani piatok nezaobišiel bez prekvapenia. Premožiteľka Karolíny Schmiedlovej z 1. kola postúpila v piatok už do osemfinále dvojhry žien, keď vyškolila austrálsku šampiónku z newyorských US Open 2011 Samanthu Stosurovú (23.) presne za hodinu 6:2, 6:0 z počiatočného manka 0:2. V stredu si v 2. kole poradila s Češkou smerujúcou do Top 10 Karolínou Plíškovou.

Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa Wimbledonu

Po súbojoch v treťom kole čaká na sestry Williamsové v osemfinále spoločný súboj. Venus si poradila so Srbkou Aleksandrou Kruničovou hladko v dvoch setoch. Viac sa natrápila Serena, ktorá zvíťazila nad 23-ročnou domácou Heather Watsonovou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 134 minút tesne 6:2, 4:6, 7:5.

Osemfinále si vybojovali aj Maria Šarapovová, Lucie Šafářová, Zarina Dijasová, Viktoria Azarenková a Belinda Bencicová.

Medzi mužmi už v 3. kole skončili obaja neúspešní semifinalisti z vlaňajška – Kanaďan Milos Raonic a Bulhar Grigor Dimitrov. Raonic nasadený ako siedmy prehral s napredujúcim Nickom Kyrgiosom 7:5, 5:7, 6:7 (3), 3:6, Dimitrov nestačil na Francúza Gasqueta, ktorému podľahol 3:6, 4:6, 4:6.

Srbský obhajca titulu Novak Djokovič nasadený ako prvý zvíťazil nad 22-ročným Austrálčanom Bernardom Tomicom (26.) za 92 minút presvedčivo 6:3, 6:3, 6:3.

Švajčiar Stan Wawrinka vyradil Španiela Fernanda Verdasca.

V mužskom osemfinále sa predstavia aj David Goffin, Kevin Anderson a Denis Kudla.

Najkrajšie momenty z piateho dňa Wimbledonu
Najkrajšie momenty z piateho dňa Wimbledonu
Najkrajšie momenty z piateho dňa Wimbledonu

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Belinda BencicováDavid GoffinDenis KudlaGrigor DimitrovKevin AndersonLucie ŠafářováMaria ŠarapovováMilos RaonicNovak DjokovičSerena WilliamsováStan WawrinkaViktoria Azarenková