Hantuchová hladko prehrala vo štvorhre na Wimbledone

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Daniela Hantuchová
Foto: Archívne, SITA/AP

LONDÝN 4. júla (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Daniela Hantuchová a Austrálčanka Samantha Stosurová prehrali v sobotňajšom stretnutí 2. kola štvorhry žien na treťom grandslamovom turnaji Wimbledone v Londýne s austrálsko-kazašským tandemom Casey Dellacquová, Jaroslava Švedovová nasadeným ako deviatym za 56 minút jasne 3:6, 0:6. Získali spoločnú prémiu 13 750 libier pred zdanením.

Držiteľka tzv. kariérneho Grand Slamu v mixe Hantuchová bola vo wimbledonskom debli žien vo štvrťfinále ročníka 2005. Vo štvorhre žien na veľkej štvorke je finalistkou Australian Open 2002 a 2009 a Roland Garros 2006.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo šiesteho dňa Wimbledonu

Nedarilo sa ani slovenskej tenistke Janette Husárovej a Nemcovi Andrému Begemannovi, ktorí prehrali v 2. kole miešanej štvorhry s indicko-brazílskym párom Sania Mirzová, Bruno Soares nasadeným ako druhým za 61 minút 2:6, 4:6. Odnášajú si spoločnú prémiu 3000 libier brutto.

Majsterka sveta WTA v debli spred trinástich rokov Husárová (po boku Rusky Jeleny Dementievovej) je niekdajšou trojkou svetového rebríčka vo štvorhre. Na Wimbledone si 41-ročná Bratislavčanka zahrala v debli žien vo štvrťfinále edície 2003, v sezóne 2002 bola vo finále US Open. V miešanej štvorhre na Majors si teraz vyrovnala osobné maximum z medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2013.

Štvorhra žien – 2. kolo:

Casey Dellacquová, Jaroslava Švedovová (Aus./Kaz.-9) – Daniela Hantuchová, Samantha Stosurová (SR/Aus.) 6:3, 6:0 za 56 minút

Miešaná štvorhra – 2. kolo:

Sania Mirzová, Bruno Soares (India/Braz.-2) – Janette Husárová, André Begemann (SR/Nem.) 6:2, 6:4 za 61 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bruno SoaresDaniela HantuchováJanette HusarováJaroslava ŠvedovováSamantha Stosurová