Holanďan Rojer a Rumun Tecau triumfovali v debli Wimbledonu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rojer - Tecau
Rumunský tenista Horia Tecau (vľavo) a holandský tenista Jean-Julien Rojer s trofejami pre víťazov štvorhry mužov na turnaji Wimbledon. Londýn, 11. júl 2015. Foto: SITA/AP

LONDÝN 11. júla (WEBNOVINY) – Holandský tenista Jean-Julien Rojer a Rumun Horia Tecau nasadení ako štvrtí zvíťazili v sobotňajšom finále štvorhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna – 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) nad domácim Jamiem Murraym a Austrálčanom Johnom Peersom, trinástkami deblového „pavúka“, za 112 minút 7:6 (5), 6:4, 6:4. Rojer a Tecau si odnášajú spoločnú prémiu 340 000 libier, J. Murraymu s Peersom patrí 170 000 libier.

Tridsaťtriročný Rojer sa presadil hneď vo svojom premiérovom finále štvorhry mužov na veľkej štvorke. V mixe vlani triumfoval na parížskom Roland Garros s Nemkou Annou-Lenou Grönefeldovou.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo ženského finále Wimbledonu

Tridsaťročný Tecau sa na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka raduje premiérovo pri štvrtom finálovom pokuse po sezónach 2010 – 2012 (vtedy bez výnimky hral so Švédom Robertom Lindstedtom). V miešanej štvorhre uspel v roku 2012 na melbournských Australian Open s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou.

Tecau bude jedným zo súperov Slovákov 17. – 19. júla na antuke v Konstanci v rámci stretnutia predmetných krajín v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov. V semifinále wimbledonského debla prekonal krajan Florina Mergeu, budúcu sobotu spoja svoje sily vo štvorhre v najcennejšom drese.

Štvorhra mužov – finále:

Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (Hol./Rum.-4) – Jamie Murray, John Peers (V. Brit./Aus.-13) 7:6 (5), 6:4, 6:4 za 112 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jamie MurrayJean-Julien Rojer