Nadal hrá v Hamburgu za mastné štartovné, v singli zvíťazil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rafael Nadal
Španielsky tenista Rafael Nadal počas zápasu prvého kola na Roland Garros, v ktorom bez väčších problémov porazil 18-ročného domáceho držiteľa voľnej karty Quentina Halysa 6:3, 6:3, 6:4. Paríž, 26. máj 2015. Foto: SITA/AP

HAMBURG 28. júla (WEBNOVINY) – Niekdajší líder svetového rebríčka Rafael Nadal v utorok zvíťazil v derby dvoch ľavorukých španielskych tenistov v 1. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 bet-at-home Open v nemeckom Hamburgu (dotácia 1 407 960 USD, antuka) nad 31-ročným Fernandom Verdascom, 41. v hodnotení (bol však aj na 7. mieste), za 117 minút 3:6, 6:1, 6:1.

Dvadsaťdeväťročný momentálne 10. muž renkingu Nadal získal na tomto podujatí trofej v roku 2008, keď ešte – naposledy – malo štatút Masters 1000. Odvtedy na ňom hrá prvý raz. Podľa webu Tennis.de dostal Malorčan štartovné na úrovni pol milióna eur.

Štrnásťnásobný grandslamový šampión Nadal prehral 2. júla v 2. kole Wimbledonu s Nemcom Dustinom Brownom, odvtedy pauzoval. V osemfinálovom 2. kole bude v prístavnom meste čeliť úspešnému z duelu Jiří Veselý (ČR) – Andreas Haider-Maurer (Rak.).

Súčasťou požiadaviek Nadala na hamburských organizátorov na čele s Michaelom Stichom bola voľná karta pre 18-ročného krajana Jaumeho Antoniho Munara-Clara (kedysi bol 3. v juniorskom renkingu ITF, medzi seniormi mu v systéme ATP teraz patrí 683. pozícia).

Spoločne si zahrali štvorhru a v pondelok neuspeli v 1. kole proti talianskym jednotkám deblového „pavúka“ Simonemu Bolellimu a Fabiovi Fogninimu. Munar-Clar však v utorok takisto ako slávny mentor postúpil v singli, keď už po troch gemoch odstúpil z duelu s ním ďalší Španiel Guillermo García-López nasadený ako siedmy.

Dvojhra – 1. kolo:

Rafael Nadal (Šp.-1) – Fernando Verdasco (Šp.) 3:6, 6:1, 6:1 za 117 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Fernando VerdascoRafael Nadal