Martin odohral skvelý turnaj, má titul z dvojhry aj štvorhry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej martin
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BIELLA 2. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Andrej Martin nasadený ako šiesty zvíťazil v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challener Tour v talianskej Bielle (dotácia 42 500 eur, antuka) nad 22-ročnou argentínskou päťkou tohto podujatia a svojím renkingovým susedom Nicolásom Kickerom (179.) za 89 minút 6:4, 6:2. Zavŕšil tým double, keďže už v sobotu sa radoval z titulu vo štvorhre po boku Čiľana Hansa Podlipnika-Castilla.

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan Andrej Martin, oficiálne k 27. júlu 180. vo svetovom rebríčku, si za singlovú súťaž v Bielle odniesol 80 bodov do systému a 6150 eur brutto. Už má na konte šesť challengerových singlových trofejí vrátane tohtoročnej z talianskej Padovy.

Daviscupový reprezentant SR Andrej Martin momentálne figuruje presne na 175. priečke v online rebríčku. Tento týždeň si napokon úplne presvedčivo zabezpečil právo štartu v kvalifikácii newyorských grandslamových US Open – uzávierka bude nasledujúci týždeň.

Martin teraz smeruje do českého Liberca na challengerové podujatie Svijany Open, na ktorom triumfoval vlani (renkingové body mu „ubudnú“ už v pondelok 3. augusta, ale v Bielle ich presne vykompenzoval). Pokus o obhajobu primátu začne proti Maďarovi Mártonovi Fucsovicsovi.

Dvojhra – finále:

Andrej Martin (SR-6) – Nicolás Kicker (Arg.-5) 6:4, 6:2 za 89 minút

Prehľad challengerových titulov Andreja Martina vo dvojhre (6):

2010 Samarkand (Uzb.)

2013 México City (Mex.), San Benedetto (Tal.)

2014 Liberec (ČR)

2015 Padova (Tal.), Biella (Tal.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MartinNicolás Kicker