Kližan prehral s kvalifikantom, Hrbatý je pripravený pomôcť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan absolvoval premiérový vzájomný duel so svetovou jednotkou Novakom Djokovičom. Foto: SITA/AP

KITZBÜHEL 5. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako štvrtý prehral v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Generali Open v rakúskom Kitzbüheli (dotácia 494 310 eur, antuka) so skúseným 33-ročným francúzskym kvalifikantom Paulom-Henrim Mathieum (109. v renkingu, bol aj na 12. priečke) v ich druhom vzájomnom dueli za 94 minút 3:6, 5:7.

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Kližan sa teda nerevanšoval za nezdar 4:6, 6:3, 5:7 z predvlaňajšieho februárového halového „hardového“ Rotterdamu. V 1. kole v Kitzbüheli mal voľný žreb.

Momentálne 34. hráč hodnotenia Kližan neuspel v desiatom z ostatných trinástich singlových zápasov na individuálnej úrovni. Najbližšie sa predstaví budúci týždeň na podujatí ATP World Tour Masters 1000 Coupe Rogers na tvrdom povrchu v kanadskom Montreale.

Slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý sa možno objaví v zázemí krajana Martina Kližana počas newyorského grandslamového tenisového turnaja US Open (31. augusta – 13. septembra).

Ozval sa mi pred niekoľkými dňami. Pýtal sa ma na možnosti vzhľadom na svoju terajšiu situáciu po rozchode s trénerom Martinom Dammom. Povedal som mu, že mám zmluvu s tureckou federáciou do konca roka. Myslím si, že sa tam dohodnem aj na budúci rok. Strávim však týždeň na US Open. Stretneme sa tam a porozprávame. Ak on vtedy ešte nikoho nebude mať, rád mu v New Yorku pomôžem,“ povedal Dominik Hrbatý pre agentúru SITA.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Paul-Henri Mathieu (Fr.) – Martin Kližan (SR-4) 6:3, 7:5 za 94 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominik HrbatýMartin Kližan