Kližan skončil vo Winstone-Saleme, podľahol Čechovi Veselému

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan počas zápasu prvého kola na Roland Garros, v ktorom zvíťazil nad 17-ročným držiteľom americkej recipročnej voľnej karty Francesom Tiafoem 6:2, 6:1, 6:4. Foto: SITA/AP

WINSTON-SALEM 25. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský kvalifikant Martin Kližan prehral v utorňajšom stretnutí 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 250 Winston-Salem Open v americkom Winstone-Saleme v Severnej Karolíne (celková dotácia 695 515 USD, tvrdý povrch Deco Turf) s Čechom Jiřím Veselým nasadeným ako jedenástym v premiérovom vzájomnom dueli týchto dvoch niekdajších Nováčikov roka Asociácie tenisových profesionálov za 88 minút 3:6, 4:6. Aj so zarátaním zvládnutej kvalifikácie si odnáša 15 bodov do hodnotenia a prémiu 5685 USD brutto.

Súboj 26-ročného Bratislavčana Kližana, 36. v renkingu (figuroval už aj na 24. priečke), s 22-ročným takisto ľavorukým Veselým (47.) bol okrem spomenutého sprievodného náboja pikantný aj v tom, že Čecha trénersky vedie bývalý Slovákov kouč Ladislav Simon.

Kližan dosiahol aspoň štyri zápasové úspechy v rade prvý raz od apríla, keď dobyl na antuke v marockej Casablance svoj tretí singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni.

Najbližšie bude štartovať od budúceho pondelka na newyorských grandslamových US Open. Veselý si v osemfinálovom 3. kole vo Winstone-Saleme zmeria sily s postupujúcim zo súboja Thomaz Bellucci (Braz.-6) – Frances Tiafoe (USA).

Dvojhra – 2. kolo:

Jiří Veselý (ČR-11) – Martin Kližan (SR) 6:3, 6:4 za 88 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Frances TiafoeMartin KližanThomaz Bellucci