Čepelová prehrala s mladučkou súperkou, US Open jej padlo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jana Čepelová
Jana Čepelová Foto: SITA/AP

NEW YORK 27. augusta (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Jana Čepelová nasadená ako deviata značne nečakane prehrala v stretnutí štvrtkového 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (31. augusta – 13. septembra, celková minimálna dotácia 42,253 milióna USD, tvrdý povrch) s domácou ešte len 15-ročnou držiteľkou voľnej karty Claire Liuovou, 827. v seniorskom počítačovom poradí, za 84 minút 6:7 (4), 4:6.

Pre 22-ročnú Košičanku Čepelovú, aktuálne 111. vo svetovom rebríčku WTA, teda minimálne do januára zostáva osobným rekordom v singli na veľkej štvorke 3. kolo Wimbledonu 2012 hneď pri debute v takto významnej hlavnej súťaži.

Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center v lokalite Flushing Meadows prehrala zverenkyňa Martina Zathureckého vlani v 2. kole hlavnej súťaže s Rumunkou Simonou Halepovou.

Okrem niekdajšej členky Top 50 renkingu Čepelovej sa v kvalifikácii dvojhry žien predstavila zo SR aj Kristína Kučová, už v utorok neuspela v 1. kole. Priamo v hlavnej súťaži budú od pondelka hrať Karolína Schmiedlová, Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková.

Dvojhra žien – kvalifikácia – 2. kolo:

Claire Liuová (USA) – Jana Čepelová (SR-9) 7:6 (4), 6:4 za 84 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniela HantuchováDominika CibulkováJana ČepelováKarolína SchmiedlováKristína KučováMagdaléna Rybáriková