Ľavácke derby v New Havene ovládla Kvitová, obhájila titul

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
České ľavácke derby v New Havene ovládla Kvitová, obhájila titul
Kvitová vyhrala nad štvorkou podujatia Šafářovou už po siedmy raz. Foto: SITA/AP

NEW HAVEN 30. augusta (WEBNOVINY) – Petra Kvitová nasadená ako druhá zvíťazila v derby českých ľavorukých tenistiek v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Premier Connecticut Open presented by United Technologies v americkom New Havene (dotácia 754 163 USD, tvrdý povrch Deco-Turf II) nad štvorkou podujatia Luciou Šafářovou za 139 minút 6:7 (6), 6:2, 6:2.

V bilancii zo vzájomných súbojov so štvrťfinálovou premožiteľkou Dominiky Cibulkovej upravila už na 7:0. Kvitová si odnáša 470 bodov do hodnotenia a prémiu 128 250 USD brutto, zdolanú uteší 305 bodov a 68 385 amerických dolárov.

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka Kvitová sa raduje zo svojho 17. singlového titulu na hlavnej profesionálnej úrovni. Premiérovo dosiahla už tretí celkový triumf na niektorom z podujatí. V New Havene predtým uspela aj v sezónach 2012 a 2014.

„Zároveň sa mi prvý raz podarilo obhájiť niektorú trofej, takže som, pochopiteľne, šťastná. Určite to prospelo môjmu sebavedomiu pred US Open, už sa neviem dočkať môjho nasledujúceho zápasu,“ priznala 25-ročná štvorka úplne aktuálneho svetového rebríčka Kvitová, ktorá v New Yorku začne proti nemeckej kvalifikantke Laure Siegemundovej, zatiaľ čo 26-ročnú šestku systému Šafářovú vyzve Lesia Curenková. Češka zdolala Ukrajinku v piatok v semifinále v New Havene.

Vo finále štvorhry zvíťazili Nemka Julia Görgesová a Češka Lucie Hradecká nasadené ako štvrté nad taiwansko-čínskou dvojicou Čchuang Čchia-ťüng, Čchen Liang za 64 minút jasne 6:3, 6:1.

Dvojhra – finále:

Petra Kvitová (ČR-2) – Lucie Šafářová (ČR-4) 6:7 (6), 6:2, 6:2 za 139 minút

Štvorhra – finále:

Julia Görgesová, Lucie Hradecká (Nem./ČR-4) – Čchuang Čchia-ťüng, Čchen Liang (Taiw./Čína) 6:3, 6:1 za 64 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Julia GörgesováLesia CurenkováLucie HradeckáLucie ŠafářováPetra Kvitová