Schmiedlová vyhrala drámu, na US Open postúpila do 3. kola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karolína Schmiedlová
Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová počas zápasu 2. kola US Open, v ktorom po veľkom boji zdolala Danku Koviničovú z Čiernej hory za 164 minút 6:4, 5:7, 6:4. New York, 3. september 2015. Foto: SITA/AP

NEW YORK 4. septembra (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako tridsiata druhá zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku nad rovesníčkou Dankou Koviničovou z Čiernej Hory v kvalitnej a strhujúcej dráme za 164 minút 6:4, 5:7, 6:4. Premenila ôsmy mečbal. Bol to súboj hrdiniek ostatných dvoch ročníkov májového antukového trnavského podujatia ITF Empire Slovak Open.

V prvom dejstve Schmiedlová pustila súperku z 5:1 na 5:4, nie však ďalej. V druhej časti si poradila s mankom 1:3 a za stavu 4:5 eliminovala dva jednotlivé setbaly pri vlastnom podaní, v dvanástej hre ešte jeden, nie však dovedna štvrtý. V rozhodujúcom sete odskočila Schmiedlová na 4:0 a už nepustila Koviničovú nazad, hoci sa ešte výdatne potrápila. Na „winnery“ síce zaostala 18:44, zároveň však urobila extrémne menej nevynútených chýb – 36:74. Spáchala 9 dvojchýb proti 8 esám. Premenila 5 z 12 brejkbalov, zdolaná 4 z 15.

V 3. kole nastúpi proti Kvitovej

Dvadsaťročná Košičanka Schmiedlová, premiérovo nasadená na veľkej štvorke, bude v sobotu v 3. kole v lokalite Flushing Meadows čeliť 25-ročnej dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke Petre Kvitovej z ČR nasadenej ako piatej. So štvorkou aktuálneho hodnotenia a dobyvateľkou minulotýždňového prípravného turnaja v New Havene ešte nehrala.

Obrazom: Najkrajšie momenty štvrtého dňa US Open

Fedcupová reprezentantka SR Schmiedlová už vedie nad Koviničovou (81.) aj so zarátaním jedného juniorského úspechu 5:2. Nadviazala na triumf dva razy 6:2 z júlového štvrťfinále na antuke v rumunskej metropole. V tomto období sa jej darí: presadila sa v 15 z najčerstvejších 17 zápasov. V tejto chvíli, ak sa nič extrémne nestane, v podstate už bez zábran môže myslieť na olympijské Rio de Janeiro 2016.

Danka Koviničová
Foto: SITA/AP

Vyrovnala si maximum z veľkej štvorky

Schmiedlová už má istotu prémie 120 200 USD pred zdanením a 130 bodov do renkingu, v ktorom figuruje na 32. priečke, vyššie ešte nebola. Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC sa v okamihu premenenia mečbalu posunula v prepočtovom neoficiálnom online svetovom rebríčku na 29. post, ale do 14. septembra sa ešte môžu udiať viaceré zmeny v závislosti od výsledkov iných hráčok na US Open.

Hrdinka tohtoročných turnajov WTA v Katoviciach a v Bukurešti a štvrťfinalistka prestížneho prípravného podujatia v Cincinnati „Kajka“ Schmiedlová si už vyrovnala maximum z veľkej štvorky. V 3. kole bola aj na parížskom antukovom Roland Garros 2014. V areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center v lokalite Flushing Meadows predvlani pri debute v „main draw“ bola v 2. kole, prehrala v ňom s Estónkou Kaiou Kanepiou. Minulý rok sa lúčila už na úvod, keď v rámci vtedajšieho chabého obdobia nestačila na bieloruskú kvalifikantku Alexandru Sosnovičovú.

Vychádzajúca hviezda WTA za júl Karolína Schmiedlová je po Dominike Cibulkovej druhou Slovenkou v 3. kole medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických 2015. V pondelok prehrali v 1. kole Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková, minulotýždňovou kvalifikáciou neprešli Jana Čepelová a Kristína Kučová.

Dvojhra žien – 2. kolo:

Karolína Schmiedlová (SR-32) – Danka Koviničová (Č. Hora) 6:4, 5:7, 6:4 za 164 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jana ČepelováKarolína SchmiedlováKristína Kučová