Video: Sock nedohral zápas na US Open, skolaboval na kurte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty štvrtého dňa US Open
Americký tenista Jack Sock nedohral pre vyčerpanie duel 2. kola dvojhry mužov na US Open proti Belgičanovi Rubenovi Bemelmansovi. Foto: SITA/AP

NEW YORK 4. septembra (WEBNOVINY) – Nepríjemnú scénu priniesol štvrtý deň hlavných súťaží na grandslamových tenisových US Open v New Yorku. Domáci hráč Jack Sock nasadený ako dvadsiaty ôsmy nedohral pre vyčerpanie duel 2. kola dvojhry mužov proti Belgičanovi Rubenovi Bemelmansovi.

Za stavu 6:4, 6:4, 3:6, 1:2 sa udržal na nohách iba s pomocou fyzioterapeuta, dostával kŕče, dávil, neskôr ho – sotva aspoň sediaceho – ošetrovali na kurte. Z dvorca Grandstand mu museli pomôcť. Hralo sa v teplote 33 stupňov Celzia a pri vlhkosti vzduchu 59 percent.

Neskôr sa jeho zdravotný stav zlepšil, ale v zápase nemohol pokračovať.

„Je pre mňa mimoriadnym sklamaním, že som musel odstúpiť z tohto zápasu. Hrať na US Open som bral ako najdôležitejší moment tejto sezóny, veľmi som sa na turnaj tešil,“ uviedol neskôr Sock vo vyhlásení pre médiá. K svojmu zdravotnému stavu pre server CNN dodal: „Cítim sa už lepšie a teším sa na zápasy Davisovho pohára týždeň po US Open.“ Američania sa v DP predstavia v zápase o účasť vo svetovej skupine 2016 v Uzbekistane.

Tohtoročný US Open je plný predčasných odstúpení či vynútených skrečov hráčov. Sock bol už trinástym takýmto prípadom, a to turnaj nedospel ešte do 3. kola singlových súťaží.

Video: Americký tenista Jack Sock skolaboval na kurte

https://www.youtube.com/watch?v=jNcAhBexqlo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jack Sock