Davisov pohár: Remíza po piatku sa dala čakať, tvrdí Mečíř

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miroslav Mečíř
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

GDYNIA 19. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenskí tenisti remizovali po piatkových zápasoch o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára v Gdyni s domácim Poľskom 1:1. Vo dvojhrách na tvrdom povrchu v Gdynia Arene zabrali jednotky oboch tímov. Martin Kližan prekonal Michala Przysiezného a Jerzy Janowicz zdolal Norberta Gombosa. Rozhodnutie padne až v nedeľu.

Ak by Jerzy Janowicz proti Norbertovi Gombosovi neotáľal za stavu 7:6 (1), 6:4 a 5:3 alebo využil jeden z mečbalov na príjme v dvanástej hre onoho dejstva, obaja favoriti by uspeli bez straty setu. Martin Kližan prekonal Michala Przysiezného trikrát 6:4. Janowicz uspel 7:6 (1), 6:4, 6:7 (5), 6:2.

Bez prekvapenia sa odohral úvodný deň. „Tých 1:1 po piatku bolo očakávateľných. Dúfali sme v malé prekvapenie v podobe skóre 2:0 pre nás, ale zároveň som mal aj miernu obavu, aby to nebodaj nebolo 0:2. Terajší stav považujem za zodpovedajúci. Martin zahral dobre. Som rád, že Noro predviedol pekný výkon. Žiaľ, napokon to nestačilo na bod. Definitívu v súvislosti so štvorhrou ešte nemám. Keď prídem do hotela, urobíme si poradu,“ predznamenal na tlačovej besede kapitán hostí Miloslav Mečíř.

Kapitáni Radoslaw Szymanik a Miloslav Mečíř neurobili žiadnu zmenu v nomináciách na sobotňajšiu štvorhru v rámci stretnutia Poľsko – Slovensko na tvrdom povrchu v hale v Gdyni v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2016 tenisových reprezentačných družstiev mužov (18. – 20. septembra). Od 13.00 h teda nastúpia Lukasz Kubot a Marcin Matkowski proti Andrejovi Martinovi s Igorom Zelenayom.

POĽSKO – SLOVENSKO 1:1 po piatkových dvojhrách

Dvojhry:

Michal Przysiezny – Martin Kližan 4:6, 4:6, 4:6 za 127 minút (40, 41, 46)

Jerzy Janowicz – Norbert Gombos 7:6 (1), 6:4, 6:7 (5), 6:2 za 217 minút (49, 46, 84, 38)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jerzy JanowiczLukasz KubotMarcin MatkowskiMartin KližanMiloslav MečířNorbert Gombos