Schmiedlová si v Soule zahrá semifinále a poskočí v rebríčku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Schmiedlová si v Soule zahrá semifinále a poskočí v rebríčku
Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová počas štvrťfinálového zápasu na turnaji v Soule, v ktorom porazila Nemku Monu Barthelovú za 111 minút 6:4, 3:6, 6:1. Soul, 25. september 2015. Foto: SITA/AP

SOUL 25. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvládla aj tretí trojsetový zápas dvojhry na turnaji WTA International na tvrdom povrchu v kórejskom Soule a postúpila už do semifinále.

V piatkovom úvodnom súboji štvrťfinále dvojhry 21-ročná Košičanka nasadená ako druhá zdolala Nemku Monu Barthelovú (5.) za 111 minút 6:4, 3:6, 6:1. Schmiedlová premenila 4 zo 7 brejkových príležitostí, sama prišla o svoje podanie dvakrát.

Obrazom: Zápas medzi Schmiedlovou a Barthelovou trval 111 minút

V semifinále bude jej súperkou Bieloruska Alexandra Sosnovičová, ktorá ako 136. hráčka rebríčka v štvrťfinále vyradila americkú trojku pavúka Sloane Stephensovú. Slovenka sa môže rovesníčke revanšovať za vlaňajšiu prehru v 1. kole hlavnej súťaže US Open.

Karolína Schmiedlová už má istotu prémie 29 270 USD a 110 bodov do rebríčka. Tento týždeň figuruje na 31. mieste vo svetovom renkingu, čo znamená jej osobný rekord. Už teraz je isté, že v pondelok sa premiérovo vo svojej kariére ocitne v Top 30. V „online“ verzii svetového počítačového poradia je aktuálne dvadsiata ôsma.

Zverenkyňa Milana Martinca Schmiedlová má v tomto roku skvelú fazónu. Vyhrala turnaje v Katoviciach a Bukurešti, vo finále bola v Riu de Janeiro a do semifinále sa prebojovala aj v Marrákeši a Bad Gasteine. V Soule si teda zahrá v najlepšej štvorke už na šiestom turnaji v tejto sezóne.

Dvojhra – štvrťfinále:

Karolína Schmiedlová (SR-2) – Mona Barthelová (Nem.-5) 6:4, 3:6, 6:1 za 111 minút

Irina-Camelia Begová (Rum.-1) – Johanna Larssonová (Švéd.) 6:4, 7:5

Alexandra Sosnovičová (Biel.) – Sloane Stephensová (USA-3) 6:3, 6:2

Alison van Uytvancková (Belg.-8) – Jelizaveta Kuličkovová (Rus.) 6:1, 4:6, 6:2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Irina-Camelia BegováKarolína SchmiedlováMona BarthelováSloane Stephensová