Radwanská ovládla turnaj v Tokiu, vrátila sa do Top Ten

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Agnieszka Radwanská
Poľská tenistka zvíťazila už druhýkrát na turnaji v Tokiu. Foto: SITA/AP

TOKIO 27. septembra (WebNoviny.sk) – Poľská tenistka Agnieszka Radwanská si suverénnym spôsobom vybojovala titul na turnaji Toray Pan Pacific Open v Tokiu. Vo finále dvojhry nasadená sedmička Radwanská zdolala osmičku „pavúka“ Švajčiarku Belindu Bencicovú 6:2, 6:2. Poľka predviedla 28 víťazných úderov popri 15 nevynútených chybách.

Ziskom 15. turnajového titulu v kariére a prvého po vyše roku (od Montrealu 2014) si zabezpečila návrat do hornej desiatky rebríčka WTA. Pred turnajom v Tokiu jej v ňom patrila 13. priečka, v pondelok bude siedma.

„Som naozaj veľmi šťastná už len preto, že v Tokiu je to môj prvý turnaj, na ktorom som dokázala dvakrát zvíťaziť. Milujem tieto kurty, fanúšikov a celkovo atmosféru na turnaji,“ uviedla Radwanská v prvom interview na kurte. V japonskej metropole triumfovala aj v sezóne 2011.

Švajčiarka so slovenskými rodičmi Bencicová nepridala do zbierky tretí titul v kariére a nestala sa prvýkrát členkou elitnej Top Ten rebríčka. Kométa svetového ženského tenisu Bencicová (nar. 10. 3. 1997) už v tomto roku celkovo triumfovala na tráve v Eastbourne a na tvrdom povrchu v Toronte. Vo svetovom počítačovom poradí by mala byť po Tokiu štrnásta, v auguste tohto roku bola už aj o dve priečky vyššie.

Výsledok finále dvojhry na turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v Tokiu:
Dvojhra – finále:

Agnieszka Radwanská (Poľ.-7) – Belinda Bencicová (Švaj.-8) 6:2, 6:2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáBelinda Bencicová