Nadal možno zmení herný štýl, chce sa vrátiť do špičky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Kližan v Pekingu vyradil Rafaela Nadala
Slovenský tenista Martin Kližan na turnaji ATP World Tour 500 v čínskom Pekingu zdolal Rafaela Nadala (na zábere) 6:7 (7), 6:4, 6:3. Foto: SITA/AP

MADRID 5. októbra (WebNoviny.sk) – Toni Nadal, strýko a zároveň počas celej kariéry aj kouč španielskeho tenistu Rafaela Nadala, v rozhovore pre AFP pripustil, že čoskoro môže v rámci snahy vrátiť sa do absolútnej špičky padnúť doterajšie veľké tabu. Nevylúčil, že 29-ročný Malorčan pristúpi počas budúcej sezóny k zmene svojho herného štýlu a do úvahy prichádzajú aj novinky v realizačnom tíme.

Musíte sa opýtať Rafaela. Je pravda, že tento rok priniesol určitý ústup z pozícií, ale som si istý blízkosťou Rafaelovho návratu do formy. Ak sa však mýlim a ono to ďalej nepôjde podľa predstáv, potom je možné, že sa udejú určite úpravy na kurte aj v zázemí,“ vyhlásil Toni Nadal počas turnaja ATP World Tour 500 China Open na tvrdom povrchu v Pekingu.

„Rafa“ Nadal v minulosti striktne odmietal teoretizovať o možnom uvoľnení strýka z funkcie či o prípadnom doplnení svojho tímu. Držiteľ 14 grandslamových titulov a niekdajší líder svetového rebríčka teraz figuruje na 8. priečke v renkingu. V sezóne 2015 prvý raz od roku 2004 nezískal trofej na žiadnej súčasti veľkej štvorky. Na Majors nebol za štvrťfinále (Australian Open, Roland Garros)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Rafael Nadal