Zomrela tenisová osobnosť Ladislav Meruňka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Svieca

BRATISLAVA 2. februára (WEBNOVINY) – Vo veku 84 rokov zomrel Ladislav Meruňka, významná osobnosť slovenskej tenisovej histórie. Informáciu priniesla internetová stránka Slovenského tenisového zväzu (STZ). Ladislav Meruňka ako nádejný hráč tenisovo rástol na dvorcoch Lokomotívy v Bratislave.

Absolvoval FTVŠ, trénersky pôsobil v Lokomotíve a Interi Bratislava. Celý život sa venoval pedagogickej činnosti na Univerzite Komenského. Zakladal Sláviu Medik a bol spoluzakladateľ Slávie Právnik. Venoval sa výchove trénerov, vysokoškolskému tenisu i funkcionárskej práci.

Bol členom výkonného výboru Československého tenisového zväzu a dlhé roky predsedom metodickej komisie STZ. Autorsky sa podieľal na metodických listoch a bol autorom prvej učebnice pre vzdelávanie tenisových trénerov na Slovensku.

Docent Meruňka bol mimoriadne plodným autorom. Napísal vyhľadávané publikácie o tenise, učebné texty pre trénerov, odborné knihy, encyklopédiu. Z jeho publikačnej činnosti sú známe tituly Útočný tenis, Ako hrajú majstri, Slovenský tenis doma a vo svete:od Hechta po Mečířa, Tenis pre každého a ďalšie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať