Sagan sa pred Tour baví, nevie ako vyzerá rocková hviezda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
PeterSagan
Foto: facebook.com/PeterSagan

MONT-SAINT-MICHEL 1. júla (WebNoviny.sk) – Pred štartom 103. ročníka Tour de France slovenského cyklistu Petra Sagana neopúšťa dobrá nálada.

Na tlačovej konferencii tímu Tinkoff tradičný adept na zelený dres lídra bodovacej súťaže odpovedal aj na otázku, prečo sa už konečne neostrihá, a či chce vyzerať ako rocková hviezda. „Neviem, ako vyzerajú také hviezdy. Mám rád dlhé vlasy a vlastne nemám čas na to, aby som sa ostrihal,“ uviedol pobavene Sagan.

V minulosti sa až príliš snažil

Ak by sa 26-ročnému rodákovi zo Žiliny podarilo opäť ovládnuť bodovaciu súťaž, stalo by sa tak na francúzskych cestách už piaty rok v sérii. Od roku 2012 Tour de France nepozná iného „zeleného muža“ v parížskom cieli ako Petra Sagana. Viac prvenstiev v tomto smere má historicky na konte len Nemec Erik Zabel – šesť.

Na začiatku budú mojimi súpermi úplne všetci. Neskôr nastane určitá selekcia, ukáže sa, kto na čo má a kto naozaj pomýšľa na zelený dres. Samozrejme, nedá sa dopredu určiť alebo predpokladať, ako to bude prebiehať. Každý ročník pretekov je iný, situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň,“ skonštatoval Sagan.

V tejto súvislosti dostal aj otázku, či sa mu po dvoch rokoch konečne podarí vyhrať niektorú z etáp na najväčších a najslávnejších etapových pretekoch. A či si verí, že sa môže do žltého dresu lídra pretekov obliecť hneď v úvodný víkend po prvej alebo druhej etape. To by, samozrejme, znamenalo, že musí aspoň jednu z nich vyhrať.

Niekedy mám pocit, že som sa v minulosti až príliš snažil, a práve vtedy to nevyšlo. Možno to musím brať viac s pokojom, ale skúšať to treba. Budem sa snažiť brať deň po dni a útočiť vtedy, keď sa budem na to cítiť,“ uviedol víťaz štyroch etáp na „Starej dáme“.

Má pocit, že Slováci sú všade

Peter Sagan a Alberto Contador sú lídrami tímu Tinkoff pre TdF 2016. Prvý z nich pre bodovaciu súťaž a koncovky šprintérskych etáp, druhý pre celkovú klasifikáciu a trápenie sa v kopcoch. Aký majú títo dvaja medzi sebou vzťah? „Veľmi dobrý. Alberta uznávam, je to veľký šampión. Aj ja som tu pre neho a budem len rád, keď mu pomôžem k žltému dresu,“ reagoval Sagan na ďalšiu z otázok štvrtkovej tlačovej konferencie.

Reč prišla aj na veľkohubé vyjadrenie ruského šéfa tímu Olega Tiňkova, ktorý na svojom blogu napísal, že jeho jazdci sú pripravení „nakopať zadky súperom z tímu Sky.“ „Keď to Oleg napísal, mal asi dobrú náladu. Jeho humor je všeobecne známy. My sme tu na to, aby sme bojovali a predviedli čo najlepšie výkony. Nemusíme sa vyjadrovať k tomu, čo vravel,“ odpovedal Sagan.

Úradujúci majster sveta z Richmondu a tiež víťaz jednej z najväčších jarných klasík Okolo Flámska nezabudol na fanúšikov, ktorých chodí zo Slovenska na Tour de France z roka na rok čoraz viac. „Vždy mám dobrý pocit, keď vidím pri ceste slovenské vlajky. Veľmi si vážim túto podporu. Niekedy mám pocit, že Slováci sú už všade,“ dodal Peter Sagan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alberto ContadorPeter Sagan