Sagan sa stal najbojovnejším cyklistom Tour de France 2016

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: SITA/AP

MORZINE 23. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal najbojovnejším jazdcom Tour de France 2016. Riaditeľstvo pretekov oznámilo tento fakt počas sobotňajšej predposlednej 20. etapy z Megéve do Morzine (146,5 km).

Obrazom: Najkrajšie momenty z 20. etapy Tour de France

Riaditeľstvo pretekov oznámilo tento fakt počas sobotňajšej predposlednej 20. etapy z Megéve do Morzine (146,5 km). Úradujúci majster sveta z tímu Tinkoff po troch víťazných etapách a niekoľkých účastiach v úniku aj v sobotu pomáhal tímovým kolegom, asistoval Romanovi Kreuzigerovi útočiacemu na elitnú desiatku. Sagan absolvoval v čelnej skupine zhruba polovicu etapy, po dvoch kategorizovaných stúpaniach z úniku vystúpil a zaradil sa do pelotónu.

Viac z 20. etapy Tour de France:

Video: Sagan bol v úniku, etapu vyhral Izaguirre

Peter Sagan dostal v hlasovaní tri hlasy, Belgičan Thomas de Gendt (Lotto Soudal) dva a Kolumbijčan Jarlinson Pantano (IAM Cycling) jeden. Dvadsaťšesťročný Žilinčan je už istým držiteľom svojho piateho zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže, na úplnú definitívu musí v nedeľu preťať cieľovú čiaru v Paríži.

„Čakal som, že dostanem cenu pre najbojovnejšieho jazdca minulý rok. Som teda rád, že som ju získal teraz. Zdá sa mi, ako keby som jazdil na svojej prvej Tour de France v roku 2012: vyhral som tri etapy a získal zelený dres. Zvládli sme to celkom dobre po strate Alberta Contadora, ale to je normálne, pretože patríme medzi najlepšie tímy na svete. Som rád, že som dokončil tento posledný týždeň v horách, zajtra sa teším do Paríža,“ povedal Peter Sagan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Sagan