Sagan: Fanúšikovia nás dosť ohrozovali, na Kittela som nemal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sagan začal Tour skvelým druhým miestom, Cavendish mal ťažký pád
Peter Sagan si po prvej etape 101: ročníka Tour de France obliekol biely dres pre najlepšieho jazdca do 25 rokov. Foto: SITA/AP

HARROGATE 5. júla (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Sagan je spokojný so svojím výsledkom v úvodnej etape 101. ročníka Tour de France, ktorá viedla na britskom území z Leedsu do Harrogate. Po 190,5 km zdolal majstra SR len Nemec Marcel Kittel.

Všetky informácie z Tour de France nájdete

—–> TU

Sagan obsadil na Tour de France ôsmykrát v kariére druhé miesto, vlani na tejto pozícii finišoval štyrikrát, pred dvoma rokmi trikrát. Na piaty etapový triumf kariéry na „starej dáme“ si bude musieť 24-ročný jazdec tímu Cannondale ešte počkať.

„Možno som začal priskoro šprintovať, ale Kittel bol pre mňa dnes silný súper. Zdolal ma o dĺžku bicykla, ukázal, že je veľmi dobré pripravený. Som spokojný s dnešným výsledkom,“ povedal v tlačovej správe organizátorov Peter Sagan.

Obrazom: Záverečný špurt prvej etapy poznačil pád

Záver etapy a súboj šprintérov poznačil pád, do ktorého sa zaplietol po kontakte so Simonom Gerransom najväčší favorit dojazdu v Harrogate Mark Cavendish. Do súboja o prvý žltý dres sa preto nezapojilo v cieľovej rovinke do mierneho kopca veľa jazdcov. „Ten pád bol za mnou, ani som si ho poriadne neuvedomil a nemohol som ani nič robiť. Je to smutné, že sa to stalo práve Markovi, ale aj to je súčasť cyklistiky a zvlášť Tour de France,“ tvrdil Peter Sagan.

Úvodnú etapu francúzskych pretekov na britskom území údajne sledovali popri trati až tri milióny divákov. Cyklisti sa mohli cítiť ako hviezdy rocku, Kittel prirovnal sobotňajšie preteky k jazde v tuneli s veľkým hlukom. „Fanúšikovia boli neuveriteľní. Zároveň však nás aj dosť ohrozovali. Želal by som si, aby venovali pri svojom povzbudzovaní väčšiu pozornosť aj bezpečnosti,“ pridal postreh Sagan.

Rodák zo Žiliny je po sobote na 2. mieste v bodovacej súťaži o zelený dres, Marcel Kittel vedie pri bodovej rovnosti len vďaka lepšiemu umiestneniu na cieľovej páske. Sagan je momentálne vlastníkom bieleho dresu pre najlepšieho jazdca do 25 rokov.

V nedeľu bude opäť bojovať o etapový vavrín, profil trate do Sheffieldu by mu mal vyhovovať. „Teraz vlastním biely dres a či zajtra budem mať žltý? Stať sa môže čokoľvek, Tour je vždy nevyspytateľná. Prišiel som sem získať zelený dres a to je jednoznačne môj cieľ,“ dodal v tlačovej správe Sagan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marcel KittelMark CavendishPeter Sagan