Peter Sagan je maximalista, vychoval tak aj fanúšikov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Peter Sagan tretíkrát v rade získal zelený dres víťaza bodovacej súťaže. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 29. júla (WEBNOVINY) – Prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara považuje 101. ročník Tour de France za veľký sviatok pre priaznivcov slovenskej cyklistiky. Radosť im urobil Peter Sagan, ktorý tretíkrát v rade získal zelený dres víťaza bodovacej súťaže.

Všetky informácie z Tour de France nájdete

—–> TU

Potešil aj Peter Velits, ktorý tentoraz mal na Tour iné úlohy ako v minulosti. „Tieto tri týždne pripravili slovenským fanúšikom skvelé zážitky. Peter Sagan bojoval od začiatku v popredí o najvyššie pozície v etapách, tretíkrát v rade získal zelený dres. Peter Velits splnil úlohu, s ktorou sa dostal do nominácie na Tour, a v časovke ukázal, že je extratrieda,“ hodnotil v Paríži 101. ročník Peter Privara.

Dojmy slovenských fanúšikov z Tour by vylepšila ešte čerešnička na torte – víťazstvo Sagana či Velitsa v niektorej z etáp. Blízko k tomu mal predovšetkým Sagan, ktorý finišoval štyrikrát druhý a raz tretí. Celkovo v jedenástich etapách prišiel do cieľa do deviateho miesta, čo nedokázal ani celkový víťaz Vincenzo Nibali.

Peťo je maximalista a k tomu si vychoval aj fanúšikov. Tiež by sme všetci chceli, aby vyhrával. Sezóna pokračuje ďalej, ide majstrovstvá sveta i ďalšie preteky. Peťo je mladý a dokázal veľké veci. Ak niekto vyhlási, že ide obhájiť zelený dres a potom to splní, je to niečo výnimočné. Za bojovnosť, aktivitu a snahu by si to víťazstvo zaslúžil,“ hovoril Peter Privara.

Francúzi aj vďaka Saganovi majú možnosť spoznávať Slovensko. Dvadsaťštyriročný Žilinčan je významným vyslancom krajiny pod Tatrami vo svete. „Keď bežní ľudia zistili, že sme zo Slovenska, hneď všetci vedeli, kto je Peter Sagan. Medzi športovcami jeho meno pozná asi každý,“ doplnil Peter Privara.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter SaganPeter VelitsVincenzo Nibali