Deti na ihriskách v Prievidzi by mali sledovať nové kamery

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ihrisko pre deti od osem rokov
Deti hrajúce sa na ihrisku počas otvorenia novej časti detského ihriska v Medickej záhrade v Bratislave. Bratislava, 19. apríl 2013. Foto: SITA/Diana Černáková

TRENČÍN 28. novembra (WEBNOVINY) – Centrálne detské ihriská v Prievidzi by mohli byť v budúcnosti monitorované kamerami.

Práve v týchto dňoch podalo mesto projekt, cez ktorý sa uchádza o finančné prostriedky na kamerový systém. Kamery by monitorovali tri nové ihriská. Posledné z nich mesto aktuálne dokončuje.

Ihriská majú veľa „atrakcií“

„Súčasťou každého centrálneho ihriska je množstvo komponentov na hranie, napríklad hojdačky, preliezačky, pieskovisko, lanovky, šmýkačky, ale aj odpadkové koše a lavičky. Všetky centrálne ihriská sú oplotené,“ priblížila vybavenie jednotlivých ihrísk primátorka Prievidze Katarína Macháčková.

Pred pár týždňami pribudli nové ihriská v lokalite Zapotôčky na Ulici J. Francisciho a v lokalite Necpaly na Gazdovskej ulici. Mesto ešte dokončuje hraciu plochu na Ulici P. Benického, ktorá vznikla na mieste starého ihriska.

Staré ihrisko bolo nebezpečné

To si svojpomocne vybudovali obyvatelia z Ulice A. H. Gavloviča, po sťažnosti zo strany niektorých obyvateľov ho však museli odstrániť. „Mesto na svojom pozemku nemohlo zobrať do svojej správy ihrisko, ktoré nespĺňalo bezpečnostné a technické normy,“ uviedol hovorca mesta Michal Ďureje. Nová hracia plocha tak vznikne len o niekoľko metrov ďalej od pôvodného ihriska.

Na budovanie ihrísk mesto vyčlenilo 48 807 eur. Hracie plochy sú určené na voľnočasové aktivity pre deti vo veku od troch do 12 rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Katarína Macháčková