V Chicagu otvoria výstavu venovanú Davidovi Bowiemu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
David Bowie
V Chicagu otvoria multimediálnu výstavu venovanú kariére britského hudobníka a speváka Davida Bowieho. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. septembra (WEBNOVINY) – V Múzeu súčasného umenia v Chicagu otvoria v utorok 23. septembra multimediálnu výstavu venovanú kariére britského hudobníka a speváka Davida Bowieho.

Expozícia s názvom David Bowie Is potrvá až do 4. januára a návštevníci si na nej budú môcť prezrieť približne 400 predmetov spojených s hudobníkovou kariérou vrátane viacero jeho kostýmov.

Výstavu po prvý raz zorganizovali v Londýne, odkiaľ sa postupne presunula do Toronta, Sao Paula a Berlína. Po Chicagu ju potom budú môcť vidieť fanúšikovia v Paríži, Melbourne a holandskom Groningene.

Šesťdesiatsedemročný

David Bowie

je jedným z najvýznamnejších hudobníkov v dejinách.

Oceňované je najmä jeho novátorstvo zo 70. rokov minulého storočia, ktoré sa prejavilo na albumoch ako The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972), Aladdin Sane (1973), Young Americans (1975) či Heroes (1977).

Na konte má 24 sólových štúdioviek, tou zatiaľ poslednou je The Next Day (2013). Medzi jeho najznámejšie skladby patria Space Oddity, Changes, Life On Mars?, Fame, Heroes, Ashes To Ashes, Under Pressure (feat. Queen), Let’s Dance, China Girl alebo Dancing In The Street (feat. Mick Jagger). Držiteľa ocenenia Grammy, dvoch BRIT Awards a tiež jednej Ivor Novello Award označila v roku 2002 BBC za 29. najvýznamnejšieho Brita v dejinách. Americký magazín Rolling Stone ho v roku 2004 označil za 39. najlepšieho interpreta v dejinách a 23. najlepšieho speváka histórie. V roku 1996 ho uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David Bowie