Slovenský fotograf pripravuje výstavu Music In Pictures 2014

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdenko Hanout
Slovenský fotograf Zdenko Hanout. Foto: facebook.com/Zdenko Hanout

BRATISLAVA 2. mája (WEBNOVINY) – Slovenský fotograf Zdenko Hanout pripravuje výstavu Music In Pictures 2014. Podujatie sa bude konať 20. mája v bratislavskom Rivers Clube, ktorý sa nachádza na ukotvenej lodi pri brehu Dunaja. Vstup na akciu bude voľný.

Hanout vlani fotografoval okrem festivalov ako Nova Rock či Bratislavské Jazzové Dni aj Operný benefičný galakoncert v drevenom kostole v Kežmarku, francúzsku speváčku Zaz, Ernesta Šarköziho z Cigánskych diablov, talianskeho speváka Maria Biondiho, slovenskú kapelu Korben Dallas, anglického pesničkára Finka alebo Roberta Planta, ktorý sa preslávil ako spevák už nefungujúcej kapely Led Zeppelin. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na fotografiu Mirky Partlovej z Muzikálového festivalu v Brusne, či záber speváčky Adriany Kučerovej, ktorý zachytil počas galakoncertu Under My Spell k 25. výročiu Nežnej revolúcie.

Tridsaťdvaročný fotograf nezabudne ani na kapelu Dream Theater. „Fotografovať koncert týchto majstrov muzikantov bolo samo o sebe pre mňa veľkou výzvou. Chcel som počas prvých skladieb zachytiť tie správne emócie, skalných fanúšikov vo vytržení, hru na nástroje a myslím, že sa to podarilo, nakoľko si ich všimol aj sám John Petrucci a zdieľal ich,“ uviedol.

Na podujatí Music In Pictures 2014 sa predstavia tanečná skupina CreDance či operný basista Štefan Kocán, ktorý vystúpi v klavírnom sprievode Júlie Grejtákovej. Účasť potvrdila aj módna návrhárka známa pod značkou Aidastyle.

Zdenko Hanout

sa venuje foteniu 16 rokov. Za sebou má sedem samostatných autorských výstav. Nedávno mal možnosť ako jediný takmer neobmedzene fotiť talianskeho hudobného skladateľa a dirigenta Ennia Morriconeho počas príprav aj samotných koncertov, ktoré sa konali v Prahe a Bratislave. Chystá sa zachytiť koncert formácie Limp Bizkit v Bratislave alebo festivaly Viva Musica! a Colours of Ostrava.

Informácie pochádzajú od Jána Papača a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zdenko Hanout