Nenechajte si ujsť výstavu Ženy v slovenskej architektúre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: WOMEN ARCHITECTS

BRATISLAVA 22. mája (WBN/PR) – Občianske združenie WOMEN ARCHITECTS v spolupráci s organizátormi festivalu DAAD pozýva všetkých na vernisáž výstavy Ženy v slovenskej architektúre, ktorá sa uskutoční v rámci festivalu Dni architektúry a dizajnu (DAAD) v Bratislave v utorok 26.05.2015 o 14.30h. na Hviezdoslavovom námestí.

Výstava prezentuje tvorbu vybraných reprezentantiek prvej generácie slovenských architektiek, ako aj diela desiatich architektiek, ktoré významne prispievajú do súčasného diania v architektúre nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Expozícia zahŕňa štatistické informácie o zastúpení žien na architektonických školách a v praxi.

Výstava Ženy v slovenskej architektúre vznikla z iniciatívy občianskeho združenia, ktoré sa už dlhšie venuje reflexii tejto témy v spoločnosti. Koncepčne ju pripravila teoretička a historička architektúry Henrieta Moravčíková. Na Hviezdoslavovom námestí bude výstava prístupná od 26.05. -31.05.2015.

Po vernisáži sa na Fakulte architektúry STU so začiatkom o 17.00h. organizuje panelová diskusia s architektkami, zástupcami Fakulty architektúry, Slovenskej komory architektov, Spolku architektov Slovenska a časopisu ARCH.

Tešíme sa na Vašu účasť!

DAAD je každoročný festival oslavujúci architektúru, dizajn a umenie, tvorivé bohatstvo, sociálne dôsledky a silu na zmenu. DAAD sa stáva, podobne ako v mnohých európskych metropolách verejným každoročným sviatkom modernej a súčasnej slovenskej a svetovej architektúry v Bratislave a Slovenskej republike.

WOMEN ARCHITECTS je profesijné občianske združenie ktoré má ambíciu stať sa stredoeurópskou platformou na podporou a prezentáciu architektiek. Cieľom združenia je prezentácia a podpora žien v architektonickej profesii, výmena skúseností medzi slovenskými a zahraničnými architektkami, či mapovanie pomeru žien a mužov pri vzdelávaní a výkone architektonickej profesie. Združenie založili Andrea Klimko, Dana Blaškovičová, Dana Moderdovská v roku 2013 na Slovensku na príklade podobných organizácií v zahraničí a cieľom dlhodobo pôsobiť na domácej i medzinárodnej scéne.

Aktuálne informácie o aktivitách WOMEN ARCHITECTS nájdete na: www.women-architects.com alebo www.facebook/womenarchitects.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať