Slovenská Maľba sa predstaví na domácej pôde i v Taliansku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Maľba 2015

BRATISLAVA 29. mája (WBN/PR) – Talentovaní umelci tento rok opäť zabojujú o prestížne ocenenie v súťaži Maľba, ktorú organizuje Nadácia VÚB na podporu mladého slovenského umenia. Tri najlepšie maľby si rozdelia výhry v hodnote 20-tisíc eur. Jubilejný desiaty ročník súťaže budú sprevádzať špeciálne akcie, medziiným aj prehliadka víťazných diel z doterajších ročníkov v Stredoslovenskej galérii, na Bratislavskom hrade a v talianskom Miláne.

Práve desiaty ročník súťaže Maľba je vhodnou príležitosťou obzrieť sa späť a predstaviť verejnosti doterajších víťazov. Mladé slovenské umenie si bez pochýb zaslúži pozornosť doma aj v zahraničí. V rámci putovnej výstavy si preto víťazné diela od augusta budú môcť postupne vychutnať návštevníci Stredoslovenskej galérie v Banskej Bystrici, Bratislavského hradu a začiatkom roka 2016 aj prestížnej Gallerie d´Italia v Miláne,“ hovorí Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky.

Profesionálni umelci vo veku do 35 rokov môžu do súťaže prihlásiť to najlepšie zo svojej tvorby a súperiť o finančné výhry v hodnote spolu 20 000 eur. Tému súťažného diela i použitú techniku si autori môžu aj tento rok voľne vybrať. Finalistov a zároveň víťazov vyberie porota zložená z domácich a zahraničných odborníkov. Zasadnú v nej významná londýnska galeristka Charlotte Schepke, kurátorka a odborníčka na umenie 20. storočia Nina Gažovičová a predstavitelia úspešnej generácie výtvarníkov, Hynek Martinec z Českej republiky a Erik Binder zo Slovenska.

Prihlášky do súťaže môžu autori posielať do 31. júla 2015. Diela dvadsiatich finalistov uvidí verejnosť na výstave v Galérii Nedbalka v Bratislave v termíne od 9. októbra do 8. novembra 2015. Viac informácií o podmienkach súťaže nájdete na stránke www.malbaroka.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka