Amazon odmietol WikiLeaks. Vyslúžil si za to bojkot

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
WikiLeaks
VentureBeat Foto: SITA

BRATISLAVA 3. decembra (WEBNOVINY) – Vyhlásenie bojkotu od jednej z vplyvných amerických neziskových organizácií prišlo po tom, ako Amazon po predchádzajúcom súhlase s okamžitou platnosťou zakázal WikiLeaks využívať jeho cloud servery, na ktorých záujemcom prenajíma priestor. WikiLeaks chcela bezpečnejšie servery Amazonu využiť na to, aby sa bránila masívnym hackerských útokom, ktoré začali potom, ako organizácia zverejnila prvú várku utajovaných amerických diplomatických dokumentov.

Organizácia Antiwar.com tvrdí, že sa tak stalo na jednoznačný politický nátlak senátora Joa Liebermana. „Bohužiaľ, vyzerá to tak, že Amazon WikiLeaks pred svojim krokom vôbec nevaroval,“ hovorí Eric Garris, spoluzakladateľ Antiwar.com. „V bežnom vzťahu, rešpektujúcom štandardné etické a obchodné zásady, by druhá strana mala byť pred ukončením kontraktu varovaná s časovým predstihom tak, aby svoje dáta stihla presunúť inam. WikiLeaks o tom mala byť informovaná 30 dní dopredu. Amazon tak však neurobil, jednoducho servery vypol.“ dodal.

Antiwar.com preto sama zo svojho webu odstráni všetky komerčné reklamné odkazy na Amazon a vyzvala na to aj ďalšie organizácie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie WikiLeaks