Na Slovensko prichádza unikátna filmová technológia 4DX™

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Slovensko prichádza  unikátna filmová technológia 4DX™

BRATISLAVA 12. mája 2016 (WBN/PR) – Nastal čas zmeniť zážitok zo sledovania filmov! Na Slovensko prichádza absolútna novinka, projekcia celovečerných filmov v 4D formáte. Multikino Cinema City, Aupark v Bratislave otvorí pre verejnosť už 12. mája, 2016 svoju prvú kinosálu s revolučnou filmovou technológiou 4DX™, ktorá stimuluje všetkých 5 zmyslov špeciálnymi efektmi, vďaka ktorým divák prežije oveľa intenzívnejší a dokonalejší filmový zážitok.

Prvá 4DX kinosála na premietanie celovečerných hollywoodskych filmov na Slovensku má 140 miest a je vybavená jedinečnými efektmi pripomínajúcimi prírodné živly: od búrky cez vánok, od dymiacej explózie až po hmlu a spŕšku vody. Celkový dojem z filmu, okrem toho, čo diváci reálne vidia na plátne, umocňujú aj špeciálne sedadlá s high-tech pohybom v troch hybných osiach: kymácanie, zdvih a náklony. Dokonca divákov môže prekvapiť šteklenie nôh či chrbta. K premietaniu, ktoré zapojí aj ďalšie zmyslové vnemy publika, divák napríklad ucíti vôňu ruže alebo dotyk kvapiek vody na vlastnej koži, využíva kino technológiu 4DX™. Filmy sú premietané v 2D alebo 3D formáte. Profesionálne projektory poskytnú divákom na plátne krištáľovo čistý obraz a spoločne s kvalitným 5.1 kanálovým zvukom vytvoria strhujúci zážitok zo sledovania. „4DX™ technológia, produkt CJ 4DPLEX Co., Ltd je svetovo prvým 4DX kinom s celovečernými filmami, ktoré ponúka úplne novú možnosť ako vtiahnuť diváka do deja a zároveň tak zintenzívniť samotný zážitok,“ prezrádza Robert Švec, marketingový manažér Cinema City pre Českú a Slovenskú republiku.

Diváci sa môžu tešiť na najbližšie filmové novinky, ktoré si budú môcť vychutnať všetkými zmyslami v 4DX. Prvé dva filmy, ktoré budú uvedené v novom formáte s vetrom, vôňami a pohybom, budú akčný sci fi thriller, Captain America: Občianska vojna a detský animovaný film Angry Birds vo filme. Obidva v programe už od 12. mája. V nasledovných týždňoch sa diváci môžu tešiť na filmové trháky X-Men: Apokalypsa od 19. mája, Alenka v Krajine za zrkadlom od 26. mája a mnoho iných.

Na Slovensko prichádza unikátna filmová technológia 4DX™

Ambasádorom filmovej technológie 4DX™ s revolučnou 4D dimenziou pre Cinema City, Aupark sa stal moderátor a komentátor, Slávo Jurko, ktorý mal možnosť si ako prvý vyskúšať technologickú novinku a pozrieť si zákulisie. „Neuveriteľný zážitok, ktorý si musí ísť každý vyskúšať,“ hovorí Slávo Jurko.

Všade vo svete, kde bol exkluzívny koncept filmovej projekcie so zapojením vôní, svetiel, vetrov, pohybu sedadiel a ďalších efektov predstavený, zaznamenali 4DX sály obrovský úspech a záujem. Cinema City, Aupark je prvým multikinom v Slovenskej republike, ktoré túto revolučnú 4DX™ technológiu prináša svojim fanúšikom v novej dimenzii zmyslového zážitku.

Na Slovensko prichádza unikátna filmová technológia 4DX™
O CJ 4DPLEX

CJ 4DPLEX je svetovo prvou 4D spoločnosťou kín so sídlom v Soule s medzinárodnými kanceláriami v Los Angeles a Pekingu. Spoločnosť vytvorila 4DX, prvú a vedúcu kino technológiu 4D pre celovečerné filmy, ktoré poskytujú návštevníkom kina pohlcujúci filmový zážitok so zapojením všetkých päť zmyslov publika a tým umožnia, aby sa spojili s filmom a vychutnali si pohyby, vibrácie, vodu, vietor, sneh, osvetlenie, vône a ďalšie špeciálne efekty, ktoré kopírujú vizuálne vnemy z plátna. CJ 4DPLEX prináša 4DX sály pre svojich partnerov spolu so 4DX kódmi pre hollywoodske trháky aj miestnu kino produkciu. Každá sála má pohyblivé sedadlá synchronizované s viac ako 20 rôznymi efektmi a optimalizované tímom skúsených technikov, ktoré maximalizujú pocit ponorenia sa do filmu, mimo hraníc audio a video techniky. Od roku 2009 už viac ako 300 hollywoodskych filmov bolo premietaných v 4DX. V apríli 2016, má 4DX viac ako 31 000 miest v prevádzke v 238 sálach v 37 krajinách.

Pre viac informácií navštívte webovú stránku www.cj4dx.com.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Róbert Švec