Aptech Europe s Accenture spúšťajú projekt IT v kurze

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ITvkurze.sk

BRATISLAVA 8. apríla (WBN/PR) – Vzhľadom na vysokú mieru nezamestnanosti mladých ľudí sa Nezisková organizácia Aptech Europe s podporou spoločnosti Accenture a mediálnou podporou portálu profesia.sk rozhodla spustiť slovenský vzdelávaci projekt „IT v kurze„, ktorý má za úlohu zvýšiť IT zručnosti mladých ľudí a pomôcť tým zlepšiť možnosti ich uplatnenia na trhu práce. Kurzy sú rozdelené do prezenčnej a online formy.

Prezenčnou formou odborného vzdelávania technických ale aj mäkkých zručností pripraví kurz 40 nezamestnaných absolventov vysokých škôl vo veku 24-27 rokov na kvalifikovanú IT pozíciu alebo ich motivuje k začatiu vlastného podnikania. Počas štyroch mesiacov študenti získajú odborné vedomosti z operačných systémov ako aj vývoja a testovania softvéru a špecializujú sa na pozíciu Tester softvérových aplikácií. Zároveň sa zúčastnia školenia v oblasti sebapoznávania a sebariadenia, získajú komunikačné zručnosti, naučia sa pracovať v tíme a riadiť projekty. Na záver absolvujú pracovnú stáž v spoločnosti Accenture a získajú pomoc pri hľadaní práce v IT. Kurzy ako aj stáž sa budú konať v Bratislave za celkovú symbolickú sumu 100 € na absolventa.

Online forma vzdelávania projektu „IT v kurze“ umožní mladým ľuďom vo veku 19-31 rokov rozvíjať svoje zručnosti v oblasti programovania a následne sa certifikovať. Záujemcovia môžu absolvovať kurz zameraný na programovanie v C/C++ končiaci certifikovanou skúškou C++ Certified Associate Programmer.

Pre prihlásenie do ľubovoľnej z foriem vzdelávania je potrebná minimálne pasívna znalosť anglického jazyka (schopnosť porozumieť písanému a hovorenému textu) a stručné zdôvodnenie záujmu o účasť vo vzdelávacom projekte.

„Na Slovensku je 32% nezamestnanosť mladých ľudí, väčšinu tvoria absolventi humanitných odborov stredných a vysokých škôl. Aptech Europe už niekoľko rokov robí osvetu a vzdeláva mladých ľudí v oblasti IT a zbližuje akademickú pôdu s reálnymi potrebami pracovného trhu, ktorý pociťuje chronický nedostatok kvalifikovaných špecialistov v IT odbore. Projektom chceme zvýšiť atraktivitu IT zamestnaní a pomôcť nezamestnaným absolventom uplatniť sa v odbore a naštartovať si tak úspešnú kariéru,“ povedal Tomáš Božik z Aptech Europe.

„Ako popredný IT zamestnávateľ vnímame deficit kvalitných ľudí na trhu práce. Preto sme sa rozhodli podporiť tento projekt a motivovať mladých ľudí k štúdiu toho, čo má z hľadiska ich profesie do budúcnosti veľký potenciál. Projekt IT v kurze je súčasťou našej celosvetovej filantropickej témy Skills to Succeed, ktorú na Slovensku rozvíjame v spolupráci s Nadáciou Pontis a ktorej cieľom je pomôcť nezamestnaným uplatniť sa na trhu práce alebo si rozbehnúť vlastný biznis,“ dodal Jozef Kokoška, ktorý má v spoločnosti Accenture na starosti oblasť spoločenskej zodpovednosti.

Všetky ďalšie informácie o projekte, spôsobe registrácie a o možnostiach absolvovania jednotlivých kurzov, nájdete na stránke itvkurze.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Accenture