IBM predstavila novú cloudovú ponuku pre Mainframe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
IBM
Foto: IBM

BRATISLAVA 11. apríla (WBN/PR) – Spoločnosť IBM (NYSE: IBM) predstavila novú cloudovú ponuku pre podniky, postavenú na báze mainframe systémov. Najnovšia ponuka spoločnosti IBM pomôže zákazníkom a poskytovateľom cloudových služieb znížiť náklady na prevádzku, a zároveň rýchlo nasadiť dôveryhodné cloudové služby s mainframe technológiami. Súčasťou oznámenia je aj prvá ponuka cloudového riešenia pre podniky – IBM Enterprises Cloud System – postaveného na báze System z spoločnosti IBM.

Nové IBM cloudové riešenie pre podniky – IBM Enterprises Cloud System – ponúka integrovanú platformu postavenú na otvorených štandardoch, vhodnú pre firmy, ako aj poskytovateľov služieb, ktorí potrebujú rýchlo vybudovať dôveryhodné cloudové prostredie, so schopnosťou zvládnuť kritickú záťaž na pracovné prostredie.

Okrem toho spoločnosť IBM zverejnila nový flexibilný model cenovej politiky pri tomto cloudovom riešení. Poskytovatelia služieb budú môcť pri využívaní cloudovej infraštruktúry postavenej na mainframovej technológii na Linuxe platiť na základe spotrebovanej výpočtovej kapacity, a nie v závislosti od poskytovanej kapacity systému.

So schopnosťou mainframu podporovať naraz ať 6000 virtuálnych mašín v jednom systéme, poskytuje IBM v rámci novej ponuky multi-tenantné prostredie a dynamické zdieľanie zdrojov naprieč pracovnými prostrediami. Zároveň touto ponukou dokáže splniť všetky požiadavky v oblasti podnikovej cloudovej infraštruktúry, z pohľadu poskytovateľov cloudových služieb, ako aj zákazníkov privátneho cloudu.

Vďaka vyššej výkonnosti a väčšej škálovateľnosti môžu byť celkové náklady na Linuxové cloudové riešenie postavené na báze IBM System z až o 55 percent nižšie v porovnaní s rovnakou cloudovou infraštruktúrou postavenou na báze x-86.

Foto: IBM

Foto: IBM

Viac informácií nájdete Tu.

Viac informácií o IBM System z si prečítajte Tu.

O IBM

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie IBM