Ambiciózny startup môže byť nový úspešný príbeh zo Slovenska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tageme
Foto: tageme

BRATISLAVA 26. augusta (WEBNOVINY) – Ak vám strata kľúčov, zabudnutie si kufra na letisku alebo odbehnutie psa komplikuje bežný život, slovenský startup teraz ponúka jednouché riešenie. Prináša produkt s názvom „tageme“, ktorého softvérové a hardvérové riešenie je odlišné ako jeho konkurenčné

výrobky.

Na rozdiel od Bluetooth trackers, ktoré na poli lost&found nemali najpozitívnejšie užívateľské hodnotenia, sa „tageme“ opiera o NFC technológiu a QR code, čím si zabezpečuje kompatibilitu s Android, iOS, Windows Phone aj ostatnými operačnými systémami. Je teda kompatibilné so všetkými smartphonmi.

Žiadna app-ka navyše

Vy ani nálezca nepotrebuje žiadnu špeciálnu app-ku navyše. Po prečítaní kódu alebo NFC chipu vám vybehne priamy, okamžitý a anonymný chat medzi vami a nálezcom vášho strateného predmetu. Správy si so svojím nálezcom vymieňate cez zabezpečený cloud, čiže nehrozí únik osobných údajov či odhalenie identity.

„tageme“ nie je poháňané batériou, takže je stále ready. Produkt je vyrobený z antialergického, vodotesného a vysoko odolného materiálu. Je teda aplikovateľné na psa, ako aj na kľúče alebo cestovnú tašku.

Nálezcov motivujú odmeny

Design využíva výrazné farby, aby bol produkt na stratenej cennosti viditeľný. Slovenský startup vytvoril tento inovatívny projekt s ambíciou rozšíriť v spoločnosti osvetu o funkčnom systéme strát a nálezov. Rôznymi spôsobmi odmeňovania chce motivovať nálezcov k vráteniu stratených vecí ich majiteľom.

Na výrobu„tageme“ Slováci momentálne zbierajú financie pomocou crowdfundingu na stránke indiegogo.com. Za necelé dva týždne sa im podarilo vyzbierať takmer 25 percent z určenej sumy. Kampaň trvá dokopy šesťdesiat dní.

Celý príbeh a kampaň si môžete pozrieť na:

http://igg.me/at/tageme/x/8337080

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať