Lenovo získava x86 servery od IBM

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA / AP

BRATISLAVA 1. októbra (WBN/PR) – Spoločnosti Lenovo a IBM (NYSE: IBM) dnes oznámili, že ukončili prvotnú fázu prevzatia IBM x86 serverovej divízie Lenovom.

Lenovo v akvizícii získava od IBM System x, Blade Center a Flex System servery, sieťové prvky, Flexové integrované systémy postavené na báze serverov x86, servery NetScale, iDataPlex, ako aj príslušný softvér a servisné služby. IBM si ponechá System z, Power Systems, Storage Systems, Flex servery na báze Power a riešenia PureApplication a PureData.

Súčasťou dohody je aj založenie strategickej aliancie medzi spoločnosťami Lenovo a IBM, v rámci ktorej bude Lenovo originálnym výrobcom zariadení (OEM) pre spoločnosť IBM a bude prepredávať vybrané produkty z radu IBM úložných systémov Storwize, zo softvérového portfólia spoločnosti IBM, páskové produkty Linear Tape Open (LTO), výrobky a prvky z portfólia systémového softvéru IBM, vrátane Smart Cloud softvéru, General Parallel File systému a Platform Computing riešení.

Prechodná fáza prevzatia divízie x86 serverov Lenovom dnes začala vo vybraných krajinách. Očakáva sa, že transakcia bude uzatvorená do konca tohto roka vo väčšine krajín, na niekoľkých zostávajúcich trhoch sa zavŕši na začiatku budúceho roka.

O LENOVO

Viac informácií nájdete Tu.

O IBM

Viac informácií nájdete Tu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie IBM