IBM predstavila nástroje pre zabezpečenie cloudu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA / AP

BRATISLAVA 4. decembra (WBN/PR) – Spoločnosť IBM (NYSE: IBM) oznámila zostavenie kompletného portfólia nástrojov na ochranu dát a aplikácií v cloude – Dynamic Cloud Security. Nové portfólio služieb je určené na ochranu dát a aplikácií, využívajúcich pokročilé analytické nástroje, vo verejnom a privátnom cloude, ako aj na mobilných zariadeniach.

Rýchle prijatie cloudu podnikmi a inštitúciami prináša so sebou nové bezpečnostné riziká z pohľadu bezpečnosti a ochrany dát, keďže až pri 75 percentách útokov dnes trvá dni, týždne prípadne mesiace, kým dôjde k ich odhaleniu. Nové IBM nástroje pre zabezpečenie cloudu umožnia podnikom a inštitúciám bezpečne pripojiť do cloudu ľudí, dáta aj procesy.

Portfólio služieb Dynamic Cloud Security používa osvedčené analytické nástroje, ktoré firmám a organizáciám poskytnú ucelený pohľad na aktuálny stav zabezpečenia ich podnikania, privátnymi dátovými centrami počnúc, a cloudom, a mobilnými zariadeniami končiac. Dynamic Cloud Security portfólio poskytne firmám a organizáciám ihneď informácie o tom, kto sú používatelia cloudu, k akým dátam majú prístup a odkiaľ k nim pristupujú.

Dynamic Cloud Security portfólio je určené pre rôznych užívateľov, vrátane developerov, ako aj manažérov firiem. Zahŕňa aj inteligentné analytické a bezpečnostné nástroje pre služby verejného cloudu, ako aj IBM SoftLayer. Jeho súčasťou je aj ponuka Managed Security Services platformy, ktorá pomáha zabezpečiť cloudové služby zákazníkom spoločnosti IBM, ako aj klientom spoločností ako Amazon Web Services a Salesforce.com.

Podľa prieskumnej spoločnosti Gartner bude využívať na konci roku 2017 služby hybridného cloudu takmer polovica zo všetkých veľkých podnikov na celom svete. So stále rastúcim využitím hybridného cloudu si stále viac podnikov vyberá ako dodávateľa hybridných cloudových služieb spoločnosť IBM. Podľa správy Synergy Research je IBM najväčším predajcom hybridných cloudových služieb.

Viac informácií o IBM Security nájdete Tu.

Obrázky k téme nájdete Tu.

O IBM

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie IBM