Facebook čelí žalobe, sledoval súkromné správy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Facebook
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. decembra (WEBNOVINY) – Spoločnosť Facebook musí čeliť hromadnej žalobe za to, že sledovala obsah správ, ktoré si jednotliví užívatelia medzi sebou posielali, pričom následne firma použila tieto informácie na reklamné účely. Rozhodol o tom americký súd. Americká sudkyňa Phyllis Hamiltonová tak odmietla návrh spoločnosti Facebook na zamietnutie žaloby. Podľa spoločnosti Facebook ide o aktivity v rámci štandardného podnikania.

Spoločnosť Facebook namietala, že sledovanie komunikácie spadá pod legislatívnu výnimku podľa zákona o súkromí v rámci elektronickej komunikácie. Podľa sudkyne Hamiltonovej však sociálna sieť Facebook „dostatočne nevysvetlila, akým spôsobom žalované praktiky patria k štandardnému spôsobu podnikania“.

Podľa žaloby podanej v roku 2013 spoločnosť Facebook sledovala, aké odkazy na internetové stránky si užívatelia medzi sebou v správach posielali. Spoločnosť Facebook vyhlásila, že správy analyzuje v záujme ochrany proti vírusom a proti nevyžiadanému obsahu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Facebook