IBM opäť otvorila grantový program pre mestá a regióny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
IBM
Foto: IBM

Viac ako štyri roky pomáha IBM mestám zlepšovať poskytované služby, a aj tento rok vyzýva prostredníctvom IBM Smarter Cities Challenge mestské zastupiteľstvá, aby požiadali tímy odborníkov IBM o pomoc.

BRATISLAVA 16. januára (WBN/PR) – Spoločnosť IBM (NYSE: IBM) oznámila, že grantový program Smarter Cities Challenge je opäť dostupný. Doteraz poskytlo mestám po celom svete svoje poradenské služby už 700 špičkových odborníkov IBM s cieľom zlepšiť základné služby ponúkané občanom.

Jedinečnosť tejto spoločensky zodpovednej iniciatívy spočíva v poskytovaní vysoko kvalitných odborných znalostí, ktoré pomáhajú mestám uspieť. Počas prvých štyroch rokov existencie IBM Smarter Cities Challenge, boli mnohé zo 116 víťazných miest schopné zlepšiť verejnú bezpečnosť, hospodársky rozvoj, príjmy, transparentnosť, občiansku angažovanosť, zdravotníctvo, dopravu, sociálne služby a iné. Každé víťazné mesto v rámci Smarter Cities Challenge získa poradenstvo v hodnote 500 tisíc amerických dolárov.

Po intenzívnej príprave, šesť členný IBM Smarter Cities Challenge tím strávi tri týždne vo víťaznom regióne alebo meste, kde zanalyzuje všetky dostupné informácie o závažnosti problému podľa výberu obce. Členovia tímu sa osobne stretnú s desiatkami členov miestnej správy, s občanmi, podnikateľmi a neziskovými organizáciami. Zhromažďujú pritom rôzne pohľady na príčiny a dostupné riešenia tohto problému. Na záver, IBM predstaví komplexné odporúčania na zlepšenie poskytovania služieb pre občanov a podrobný implementačný plán v písomnej podobe, ktorý zahŕňa aj príklady toho, ako iné víťazní mestá Smarter Cities Challenge riešia podobné problémy.

Minulí príjemcovia IBM Smarter Cities Challenge grantov implementovali odporúčania IBM a výrazne zlepšili životy svojich občanov:

Glasgow, Veľká Británia znížil náklady na vykurovacie palivo pre starších občanov s nízkym príjmom. Mesto tiež zaistilo dotáciu vo výške 40 miliónov dolárov od Technology Strategy Boardu.

Jacksonville, Florida v USA predstavil JaxScore, verejný panel, ktorý meria výkon mesta a jeho hospodársky rozvoj, vrátane vydaných stavebných povolení, počet vytvorených pracovných miest apod. Toto riešenie získalo uznanie aj od inštitútu verejnej technológie The Public Technology Institute.

Johannesburg, Juhoafrická republika implementovala komplexné technologické riešenia verejnej bezpečnosti a krízového riadenia.

Nanjing, Čína realizovala program sociálnych médií, ktorý zaujal počas olympijských hier v roku 2014 viac ako dva milióny ľudí.

Porto Alegre, Brazília predstavila Digital Poa, on-line platformu, ktorá umožňuje digitálny dialóg medzi občanmi, mestskými úradníkmi a miestnymi organizáciami.

Syracuse, New York v USA analyzuje dáta potrebné na identifikáciu domov a štvrtí, ktoré potrebujú revitalizáciu. Toto úsilie prinieslo 69 percentný nárast pri vyberaní majetkových daní a poplatkov.

Valparaiso, Chile dostáva 100 miliónov dolárov od národnej vlády na mestské dopravné iniciatívy.

V grantovom programe IBM Smarter Cities Challenge pokračujeme z jedného, prostého dôvodu: Funguje to,“ povedala Jennifer Crozier, IBM viceprezidentka pre iniciatívy spoločenskej zodpovednosti. „Predstavitelia miest z celého sveta, nám povedali, ako im IBM pomohla pri spracovaní a využívaní dát a analytických nástrojov pri riešení zložitých problémov. Preto sme si povedali, že IBM Smarter Cities Challenge je vzácny program, ktorý spája ľudí a dosahuje dlhodobé výsledky, na čo sme veľmi hrdí. Pozývame starostov a regionálnych lídrov aby sa zapojili aj s tými najnáročnejšími problémami a uvidíme čo pre nich môžeme urobiť.

Smarter Cities Challenge je otvorená pre mestá a regióny, riadiace orgány, vrátane obcí, miest, krajov, mestské časti a okresy. Žiadosti je možné posielať do 6. februára 2015. Viac informácií nájdete Tu.

.

Informácie o všetkých iniciatívach IBM v oblasti spoločenskej zodpovednosti nájdete na Tu.

O IBM

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie IBM