Spoľahlivé dátové centrum môžete dostať aj za pár mesiacov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Schneider Electric LOGO
Schneider Electric LOGO

BRATISLAVA 6. marca (WBN/PR) – Vybudovanie spoľahlivého dátového centra so sebou prináša množstvo potenciálnych problémov. Zákazník potrebuje dostatočný výkon za primerané náklady, ideálne v čo najkratšom čase, s možnosťami pre ďalšie rozširovanie, no s nízkou spotrebou. Pre väčšinu podnikov to znamená veľké riziko, ktoré môže, ak všetko nepôjde podľa plánov, ohroziť prevádzku.

Prefabrikované dátové centrá Schneider Electric sú budované práve s ohľadom na tieto praktické požiadavky. Na rozdiel od tradične budovaných dátových centier (haly často stojace na „zelenej lúke“) sa prefabrikované dátové centrá dostanú ku zákazníkom o 60 percent rýchlejšie. Od objednávky po doručenie to zvyčajne trvá iba 12 až 16 týždňov.

Testovanie a jednoduché nasadenie

Modulové dátové centrá Schneider Electric obsahujú napájanie, chladenie a IT infraštruktúru, vrátane StruxureWare™ pre správu centra. Moduly sú pri výrobe testované a na miesto ku zákazníkovi sa dostanú pripravené na rýchle a jednoduché nasadenie.

Príprava prefabrikovaných aj klasických dátových centier je podobný proces, pri moduloch Schneider Electric je ale zjednodušený a skrátený. To dokáže pri vysokej kvalite ušetriť náklady. Navrhovanie modulového centra zvyčajne trvá o polovicu kratšie ako pri tradičných centrách. Miesto, kde je modul uložený, nemusí byť špeciálne upravené a všetky potrebné zásahy sa dokážu vyriešiť vopred. Dátové centrum prichádza na miesto už takmer kompletné, stavebný odpad je tak minimálny.

Tretinové náklady

Rýchlosť dodania je jedným z faktorov pre rozhodovanie pri výbere dátového centra. Ďalším, občas dôležitejším, sú náklady. Tradičné centrá často zámerne obsahujú už pri prvom spustení nadmernú nevyužitú výpočtovú kapacitu. Vedia, že postupné rozširovanie podľa potrieb zákazníka by bolo pre nich náročné a drahé. To vedie k zvyšovaniu nákladov na vybudovanie a prevádzku, aj k neefektívnemu využívaniu zdrojov.

Prefabrikované dátové moduly Schneider Electric umožňujú pridávať alebo odoberať kapacitu podľa aktuálnych potrieb. V spojení s efektívnou správou napájania a chladenia to môže znamenať až o tretinu nižšie celkové náklady (TCO) v porovnaní s dnes fungujúcimi dátovými centrami.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Schneider Electric