Persil Energy Patch: Inovatívny výrobok pre rok 2050

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Henkel Innovation Challenge 8 Foto: Henkel Innovation Challenge

BRATISLAVA 23. apríla (WBN/PR) – Dvadsaťtri študentských tímov z celkového počtu 28 štátov sa zúčastnilo medzinárodného finále súťaže Henkel Innovation Challenge, ktoré sa v dňoch 8. až 10. apríla 2015 konalo vo Viedni. Počas trojdňového finále súťažiaci študenti prezentovali svoje inovatívne koncepty na rok 2050. Porota, zložená z manažérov spoločnosti Henkel, zvolila za víťazov tohtoročnej Henkel Innovation Challenge belgický tím „The Sharp Shepards“, ktorý tvorili Jérémy Denisty (23) a Marine Van Halle (20) z Katolíckej univerzity v Louvain. Podľa názoru poroty bol ich produkt „Persil Energy Patch“ najlepším z návrhov, ktoré sa tento rok prebojovali až do finále medzinárodnej súťaže.

Z našej výhry máme skvelý pocit. Súťaž mala naozaj vysokú úroveň a zúčastnili sa jej tie najlepšie tímy,“ hovorí Jérémy Denisty z víťazného tímu. Jeho tímová partnerka Marine Van Halle má pre budúcich účastníkov tejto súťaže jednu radu: „Myslím, že najdôležitejšie je, aby ste cítili nadšenie pre to, čo robíte. Ak vám nadšenie chýba, nebudete svojmu produktu venovať dostatok úsilia.“ Víťazi získali poukážku na cestu okolo sveta v hodnote 10 000 eur a spolu s tímami, ktoré skončili na druhom a treťom mieste, budú mať príležitosť osobne sa stretnúť s predsedom predstavenstva spoločnosti Henkel Kasperom Rorstedom.

Návrh produktu víťazného tímu je „Persil Energy Patch“ si získal zaslúžený obdiv poroty. Ide o revolučnú čistiacu technológiu, ktorá zlepšuje čistiace a zjasňujúce vlastnosti Persilu a zároveň premieňa kinetickú energiu produkovanú pohybmi ľudského tela na elektrickú. Na druhom a treťom mieste sa umiestnili filipínsky tím Darmalite a taliansky Cyanofix. „Buchstrahl“, inovatívny výrobok, ktorý navrhli Marco de Valle a Christine Darla Bautista z Filipínskej univerzity, je náter, ktorý chráni povrchy a neutralizuje účinky znečisťujúcich látok a zároveň využíva solárnu energiu. Taliansky tím v zložení Tommaso Bressa a Iva Mladenovic z Univerzity v Boconni vyhral tretie miesto za medicínske super lepidlo, ktoré je možné použiť ako flexibilné spojivo na spájanie tkanív po chirurgických zákrokoch alebo rezných poraneniach.

O súťaži „Henkel Innovation Challenge”

Tohto roku sa do súťaže so svojimi návrhmi prihlásili dvojčlenné študentské tímy z 28 štátov sveta, vrátane tímov z Alžírska a Kataru, ktoré sa do súťaže zapojili vôbec po prvýkrát. Ich úlohou bolo navrhnúť inovatívny a udržateľný produkt alebo technológiu pre niektorú zo značiek spoločnosti Henkel na základe trendov a trhových potrieb, ktoré sa očakávajú v roku 2050. „Skúsenosť z medzinárodného finále súťaže hodnotíme pozitívne. Prístup zo strany mentorov, stretnutie s konkurenciou súťažiacich z iných krajín, ale aj samotný program a prednášky nám priniesli veľmi veľa,“ zhodujú sa slovenskí finalisti Peter Kubjatko a Zuzana Mináriková z Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Do súťaže „Henkel Innovation Challenge“, konajúcej sa tohto roku už po ôsmy krát, sa počas celej jej existencie doposiaľ zapojilo 35 000 študentov z celého sveta. „Henkel Innovation Challenge je pre nás skvelou príležitosťou spoznať najtalentovanejších mladých ľudí z celého sveta a predstaviť im spoločnosť Henkel ako ich potenciálneho budúceho zamestnávateľa,“ hovorí Dr. Lena Christiaans, vedúca oddelenia Employer Branding spoločnosti Henkel.

Henkel v súčasnosti zamestnáva takmer 50 000 ľudí z viac ako 120 národností v 75 štátoch celého sveta. Každý rok viac ako 1 500 študentov na celom svete absolvuje stáž v spoločnosti Henkel.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Henkel