IBM spoločne s tisíckou firiem bojuje proti kyberzločinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: IBM

BRATISLAVA 21. mája (WBN/PR) – Spoločnosť IBM oznámila, že do jej siete X-Force Exchange sa zapojila viac ako tisícka firiem a organizácií zo šestnástich rôznych odvetví. Iniciatíva na odhaľovanie kybernetických hrozieb X-Force Exchange existuje pritom iba jeden mesiac. IBM X-Force Exchange ponúka otvorený prístup k starším informáciám a dátam o internetových hrozbách v reálnom čase. Sú medzi nimi napríklad aj správy o útokoch, ktoré zaznamenala globálna monitorovacia sieť IBM. Tieto dáta pomôžu podnikom a organizáciám pri obrane pred kybernetickými hrozbami.

Nová cloudová sieť IBM zameraná na odhaľovanie kybernetických hrozieb využíva platformu IBM Cloud, ktorá je navrhnutá tak, aby podporila širšiu spoluprácu medzi podnikmi a organizáciami. Firmy vďaka nej môžu zdieľať dáta a brániť sa pred kybernetickými hrozbami. Od apríla IBM poskytuje zadarmo prístup k databáze X-Force Exchange s veľkosťou 700 terabajtov, čo zodpovedá objemu dát zverejneným na internete v priebehu dvoch dní. Databáza obsahuje informácie o nebezpečných kybernetických útokoch, ktoré sa vo svete objavili v priebehu posledných 20 rokov, ako aj anonymné dáta o hrozbách z viac ako tisícky podnikov a organizácií, ktorým IBM zabezpečuje bezpečnosť prevádzky.

Počas apríla zadali organizácie z celého sveta viac ako tisíc vyhľadávaní dát denne. Medzi týmito firmami nechýba šesť z desiatich najväčších retailových predajcov, päť z desiatky najväčších bánk na svete, ako aj desiatka popredných výrobcov v automobilovom priemysle, vzdelávaní či v špičkových technológiách. Užívatelia zadarmo využívajú a zdieľajú poznatky o kybernetických útokoch z vlastných sietí a z archívu IBM, a môžu tak rozpoznať nebezpečné situácie a včas im zabrániť.

IBM X-Force Exchange poskytuje sociálne rozhranie určené na spoluprácu, ktoré užívateľom ponúka jednoduchú interakciu a overovanie informácií od kolegov z odboru, ako aj od analytikov a výskumníkov. IBM X-Force Exchange obsahuje jeden z najväčších a najkomplexnejších katalógov bezpečnostných zraniteľností na svete, ako aj informácie o hrozbách pochádzajúce z 25 miliárd web stránok a obrázkov.

Viac informácií nájdete Tu a Tu.

Obrázky k téme nájdete Tu.

O IBM

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu.

Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie IBM