Commodore – legenda sa vracia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Commodore
Vlajková loď - model PC64 Pro - už nebude identickou kópiou pôvodného modelu zo začiatku osemdesiatych rokov. Foto: Commodore USA

BRATISLAVA 28. augusta (WEBNOVINY) – Commodore 64 z počiatku osemdesiatych rokov patrí k najlegendárnejším (a najpredávanejším) počítačom na svete. Vyrobila ho rovnomenná firma, ktorá má na svedomí aj ďalšiu legendu z polovice osemdesiatych rokov – počítač Amiga.

Americká firma Commodore USA sa ich rozhodla reinkarnovať a opäť predávať. Ibaže z Amigy sa stal Amigo. Ten, na rozdiel od pôvodnej Amigy z polovice osemdesiatych rokov, nie je 16-bitový a nemá dokonca ani 16 MB vnútornú pamäť. Jeho parametre sú o niečo lepšie. Má 1,5 GHz procesor, 1 GB RAM, 4 USB porty, VGA a kompozitný výstup. Ďalšie dva modely počítačov integrovaných do klávesnice sa volajú Phoenix a Invictus. Všetky tri sú už v predaji.

Na vianočný trh by mala prísť ďalšia chuťovka tejto spoločnosti – 64-bitové počítače s označením PC64 a PC64 Pro, odkazujúce na slávny Commodore 64. Ibaže parametre budú trochu iné. Prvý z nich bude obsahovať procesor Intel Atom 525 s grafikou NVIDIA Ion2, 4GB DDR3, 1TB pevný disk, HDMI, DVD/CD mechaniku (blu-ray je ako opcia), DVI, 6 USB portov, WiFi, bluetooth a čítačku pamäťových kariet. Pokiaľ ide o vzhľad, mal by byť vernou kópiou originálu.

Commodore
Commodore Amigo Foto: Commodore USA

Foto: Commodore USA

Commodore
Commodore Amigo - zadná strana. Foto: Commodore USA

Foto: Commodore USA

Commodore
Commodore Phoenix Foto: Commodore USA

Foto: Commodore USA

Commodore
Commodore Phoenix Foto: Commodore USA

Foto: Commodore USA

Pro verzia bude ešte zaujímavejšia: procesor 2,66 GHz Intel Core I7, NVIDIA GeForce GT 330M, 2 TB (!) pevný disk, 4GB DDR3 SDRAM a blu-ray mechanika. Tento však nebude mať presný vzhľad pôvodného modelu. Viac informácií o nových počítačoch Commodore získate tu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať