IBM jednotkou v riešeniach pre inteligentné mestá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
IBM
Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 29. júla (WBN/PR) – Spoločnosť IBM je podľa najnovšieho rebríčku prieskumnej spoločnosti Navigant Research celosvetovou jednotkou na trhu dodávateľov technológií pre inteligentnejšie mestá – Smarter Cities.

Podľa správy Navigant Research, IBM so svojimi schopnosťami pomôcť mestám pretransformovať ich infraštruktúru a zlepšiť služby pre obyvateľov, plní svoj záväzok prispieť k premene celej planéty do jej inteligentnejšej podoby. Pokračujúce investície IBM do výskumu a vývoja, ako aj do nových produktov určených pre mestá umožňujú IBM udržať si vedúce postavenie medzi dodávateľmi riešení pre inteligentnejšie mestá aj napriek silno rastúcej konkurencii v tejto oblasti.

Nová správa Navigant Research hodnotila svetových dodávateľov pre inteligentné mestá z pohľadu kvality ich riešení v oblasti energetiky, vodného hospodárstva, dopravy, správy budov a verejných služieb.

IBM so svojimi unikátnymi znalosťami pomáha transformovať infraštruktúru mestám všetkých veľkostí a potvrdila svoju pozíciu lídra na trhu riešení pre inteligentnejšie mestá,” povedal generálny riaditeľ IBM Smarter Cities Michael J. Dixon. “Dokážeme s mestami spolupracovať pri veľkých strategických projektoch, ako aj konkrétnych čiastkových riešeniach, s merateľnou návratnosťou investícií,” dodal.

SmarterCities Rio | IBM helps Rio become a Smarter City

Rýchlo postupujúca urbanizácia a inovácie menia podobu miest a vytvárajú nové príležitosti na zlepšenia v oblasti bezpečnosti, zdravotnej starostlivosti, dopravy, energií a vodného hospodárstva. Podľa posledných odhadov Navigant Research celosvetový trh s technológiami pre inteligentnejšie mestá narastie z minuloročných 6,1 miliardy dolárov na 20 miliárd dolárov v roku 2020.

Bez názvu
Foto: IBM

Viac informácií k téme nájdete Tu.

Podrobné výsledky prieskumu Navigant Research Leaderboard Report nájdete Tu.

Viac informácií o IBM Smarter Cities nájdete Tu.

O IBM

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Branislav Šebo. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Branislav Šebo
Firmy a inštitúcie IBM