IBM umožňuje firmám profitovať z Big Data

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: IBM

BRATISLAVA 12. apríla (WBN/PR) – Spoločnosť IBM (NYSE:IBM) uviedla na trh nové technológie, ktoré pomôžu podnikom vysporiadať sa s rastúcim objemom dát jednoduchšou, rýchlejšou a ekonomickejšou analýzou na úrovni Big Data. Výsledkom inovácií venujúcich pozornosť rastúcemu objemu dát je až 25 krát rýchlejší reporting a analýzy.

Mnohé spoločnosti čelia už dnes záplave štruktúrovaných a neštruktúrovaných dát z počítačov, mobilných zariadení, senzorov a sociálnych sietí. Pre firmy je stále väčšou výzvou otázka ako analyzovať tieto dáta rýchlejšie a za nižšie náklady ako doteraz. Cieľom podnikov a inštitúcií je pritom najmä, prehĺbiť svoj vzťah so zákazníkmi, predchádzať hrozbám a podvodom, ako aj identifikovať na trhu nové príležitosti vedúce k vyšším príjmom.

Spoločnosť IBM preto prináša na trh inováciu v podobe nového softvéru „BLU Acceleration“, ktorý v sebe kombinuje viacero nástrojov pre zlepšenie analytiky a zjednodušenie správy dát. Spoločnosť IBM tiež predstavila nový IBM PureData systém pre Hadoop, ktorý je navrhnutý tak, aby mohol byť ľahšie a rýchlejšie nasadený v podnikovom prostredí. Hadoop je otvorená softvérová platforma, ktorá umožňuje spracovanie veľkého objemu štruktúrovaných a neštruktúrovaných dát, ako sú napríklad príspevky na sociálnych sieťach, internetové stránky médií, digitálne fotografie a videá, či záznamy z online transakcií a informácií umiestnených v mobilných telefónoch.

Nový systém pomôže skrátiť z niekoľkých dní na minúty čas implementácie Hadoop technológie s výkonnými, užívateľsky príťažlivými analytickými nástrojmi, vrátane vizualizácie pre obchodné tímy a zamestnancov pracujúcich s dátami. Okrem toho ponúka vylepšené nástroje na monitorovanie veľkého objemu dát, ako aj ich integráciu s viacerými podnikovými systémami. „Vďaka najnovším inováciám môže teraz každý podnik čerpať rýchlo informácie s pomocou Big Data a využiť možnosti, ktoré mu tieto inovácie dávajú pre zlepšenie svojich hospodárskych výsledkov,“ povedal Bob Piziano, zodpovedný za IBM Information Management. BLU Acceleration zároveň umožňuje užívateľom získať rýchlejšie prístup ku kľúčovým informáciám, vedúcim k lepšiemu rozhodovaniu na úrovni manažmentu firiem.

Nové produkty sú súčasťou portfólia Big Data technológií a riešení spoločnosti IBM zahŕňajúcich v sebe softvér, služby, nástroje pre výskum a hardvér. Big Data platforma je kombináciou data warehouse technológií, nástrojov pre prieskum dát a analytických nástrojov, a umožňuje podnikom nasadiť integrované riešenie pre pokrytie svojich potrieb v oblasti Big Data.

Ďalšie informácie informácie sú dostupné na www.ibm.com

O IBM

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu.

Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Branislav Šebo. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Branislav Šebo
Firmy a inštitúcie IBM